Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 7:25

Ξεκίνησε και επίσημα το 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας

Ξεκίνησε κι απόψε επίσημα, μετά την χθεσινή άκρως επιτυχημένη συναυλία των τμημάτων της Χορωδίας Πρέβεζας «Αρμονία» και 3 χορωδιών από τη Σερβία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Φιλιππίνες στον Ι. Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας με την τελετή έναρξης που έλαβε χώρα στον Κηποθέατρο του Δήμου Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος».

Προηγήθηκε το καλωσόρισμα των αποστολών και των επισήμων καλεσμένων στην Οικία Αθανασιάδη και αμέσως μετά ξεκίνησε η παρέλαση από την πλατεία Ανδρούτσου έως και το Κηποθέατρο του Δήμου Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος».

Μια πολυπληθής και πολύχρωμη παρέλαση ενώ συμμετείχε δίνοντας τον ρυθμό και η Φιλαρμονική Πρέβεζας «Ορφέας» υπό την καθοδήγηση του Αρχιμουσικού κ. Θανάση Μήτσουρα.

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε επίσημα ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Κοσμάς Κορωναίος, ενώ απέστειλαν χαιρετισμούς όλοι οι πολιτειακοί άρχοντες της πόλης, καθώς και ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. κ. Χρυσόστομος.

Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος, ο πρώην δήμαρχος και νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Πρέβεζας, κ. Χρήστος Μπαΐλης, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΣ της Φιλαρμονικής «Ορφέας» Πρέβεζας, κ. Δημήτρης Παππάς, καθώς και πλήθος κόσμου.

Από πλευράς χορωδιών συμμετείχαν οι :

 1. “CONCENTUS” Mixed Chamber Choir from “Reduta” Cultural Center – Brașov RO
 2. “Canta Chiara”, Berlin DE
 3. Naama Women′s Choir, Haifa IL
 4. Chamber choir “Еmanuil”, Valjevo RS
 5. Chorus of the University of Environmental and Life Sciences in Wroclaw PL
 6. Coro Polifonico Claudio Monteverdi, Bono, (SS) Sardegna IT
 7. «Χορωδιακό εργαστήρι» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. / “Choir Workshop” of the Department of Music Studies of Aristotle University, Thessaloniki GR
 8. Girls Choir of Mussamari Music School, Tallinn EE
 9. Good Christian Ensemble, Pasay City PH
 10. Kairos Youth Choir, Berkeley CA US
 11. Mešani pevski zbor Viva Brežice SI
 12. Ramot – Musikal, Yavne City and Petach-Tikva City IL
 13. The University of Kansas Chamber Choir, Kansas US
 14. Wells Cathedral School Chamber Choir, Wells, Somerset UK, και
 15. Χορωδία της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων / Mixed Choir of the Cyprus Public Servants Trade Union, Λευκωσία / Nicosia CY

Επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν η καθ. Μαρία – Έμμα Μελιγκοπούλου από την Θεσσαλονίκη, η καθ. Urša Lah με καταγωγή από τη Σλοβενία, αλλά ζει και εργάζεται στη Νορβηγία, ο πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ του Cork της Ιρλανδίας, κ. John Fitzpatrick, o διεθνούς φήμης συνθέτης και μαέστρος κ. Ambrož Čopi από τη Σλοβενία καθώς και ο παγκοσμίου φήμης μαέστρος χορωδιών από την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, κ. Masis Aram Gözbek.

Με το τέλος της τελετής ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα, Παρασκευή.

Το πρωί και το απόγευμα θα λάβει χώρα ο 27ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην Πλατεία Δικαστηρίων.

Προηγούμενο Άρθρο

Εθελοντική δράση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στην Πάργα την Κυριακή 9 Ιουλίου

Επόμενο Άρθρο

Κέρδισε το χειροκρότημα το 15ο Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού “ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ” στο Κανάλι Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...