Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 5:46

“Νύχτα γεμάτη θάματα νύχτα σπαρμένη μάγια” ήταν η Ανάσταση στην Πρέβεζα – Δεκάδες βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα μέρα στο Λιμανάκι του Αγίου Θωμά

Ο ανοιξιάτικος καιρός έδωσε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες κόσμου να σπεύσουν στους Ναούς της πόλης και να ακούσουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Στον Άγιο Χαράλαμπο τελέστηκε η Αναστάσιμη λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο σε ειδική εξέδρα που είχε στηθεί στον αύλειο χώρο του Ναού.

Εκεί βρέθηκαν ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας κλπ, και αντάλλαξαν ευχές για την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Ξεχωριστή όμως ήταν η Ανάσταση στον Άγιο Θωμά με εντυπωσιακά βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό και τα οποία προσέφερε ο Δήμος, ενώ η ρίψη τους έγινε από πλωτή εξέδρα στο λιμανάκι του Αγίου Θωμά και πιστοποιημένο άτομο.

Η Πρέβεζα, κατά κοινή ομολογία, αποτέλεσε φέτος έναν ιδανικό πασχαλινό προορισμό για Έλληνες και ξένους επισκέπτες οι οποίοι γνώρισαν το πανέμορφο τοπίο αλλά και τα έθιμα, τις παραδόσεις και τις γεύσεις του τόπου μας.

Προηγούμενο Άρθρο

Συγκινητική η τελετή της Ανάστασης στο κοιμητήριο της Πρέβεζας (pics-live)

Επόμενο Άρθρο

Μαγευτική η Ακολουθία της Αναστάσεως στον Παντοκράτορα – Δεκάδες βεγγαλικά στον ουρανό (pics-live)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...