Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024, 22:38

Νικολέτα – Αναστασία Γιαμά – Η Πρεβεζάνα σπουδαία Φλαουτίστα στο Ωδείο της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς

Η Νικολέτα Γιαμά, ένα νέο κορίτσι γεννημένο το 1999 με καταγωγή από την Πρέβεζα και κόρη του αείμνηστου συμπολίτη μας Σωτήρη Γιαμά, διαπρέπει στην μουσική.

Η ίδια ασχολήθηκε με την μουσική από την ηλικία των 6 ετών, μαθαίνοντας πιάνο, θεωρία μουσικής και σολφέζ. Το 2012 μπήκε στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά στο οποίο και έλαβε τα πρώτα της μαθήματα στο φλάουτο με τον καθηγητή Γιατρά Θεόδωρο. Κατά τα μαθητικά της χρόνια πήρε μέρος σε αμέτρητες συναυλίες είτε ως σόλο φλάουτο είτε ως μέλος ορχηστρικών συνόλων.

Στα 15 της μπήκε στην Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό την διεύθυνση της κ. Νίνας Πατρικίδου, με την οποία επίσης έλαβε μέρος σε πολλές συναυλίες.

Το 2017 εισάγεται με την πρώτη και ξεκινά τις σπουδές της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο οποίο φοιτά ως σήμερα και είναι στο 4ο έτος. Κατά τα 3 πρώτα έτη των σπουδών της έλαβε μέρος σε φιλαρμονικές ορχήστρες της Κέρκυρας, στις οποίες ήταν επίσης και δασκάλα φλάουτου.

Από το 2017 είναι μέλος στο μουσικό συγκρότημα του Παναγιώτη Κελάνδρια, με τον οποίο το 2019 συμμετείχε στη πρώτη της δισκογραφική δουλειά.

Σήμερα λόγω περιοριστικών μέτρων (covid-19) βρίσκεται στον Πειραιά και συνεχίζει τις σπουδές της εξ’ αποστάσεως. Αυτό τον καιρό συνεργάζεται ως δασκάλα Φλάουτου στο ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Στο “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” εντάχθηκε η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού σταδίου “Αθανασία Τσουμελέκα”

Επόμενο Άρθρο

Ξεπερνούν τους 45. 000 οι έλεγχοι των ΚΟΜΥ στην Ήπειρο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...