Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023, 17:41

Νεκρός ο Οδυσσέας -Το αδέσποτο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένας άλλος σκύλος

Δείτε τι έγραψε η κα Τσάτση στο προσωπικό της προφίλ:

Όλοι γνωρίζετε όσα ζούμε το τελευταίο διάστημα αφού το μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν τα σκυλιά της Κυανής ακτής.
Αυτός και ο αδερφός του ο Παρκ που ήταν ελεύθερα μετά από τις καταγγελίες για επιθέσεις κάναμε προσπάθειες να τα πιάσουμε και να μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο. Τα καταφέραμε μετά από μεγάλη προσπάθεια, ο Παρκ πήγε σε φιλοξενία και ο Οδυσσέας στο κάστρο από όπου και το έσκασε.
Έμεινε μόνος του πια και για αρκετές μέρες δεν υπήρξε άλλο περιστατικό μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα. Ένα από τα αδέρφια του που ζούσε στο κάστρο βρέθηκε έξω, βγήκε μόνος του μετά από τόσο καιρό; Κάποιος τον έβγαλε; Άγνωστο..
Νέα επίθεση σε συμπολίτισσα μας με σοβαρό τραυματισμό και πάλι από τα δυο σκυλιά όπως καταγγέλει. Την επόμενη ημέρα και πάλι προσπάθεια να τα πιάσουμε και μετά από 6 ώρες τα καταφέραμε. Εγώ η Martha Bakaκαι ο Σπιρτος.
Από τον Δήμο επέμεναν τα σκυλιά να πάνε στο καταφύγιο. Αντιδράσαμε πρώτον γιατί ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι στο παρελθόν έχουν φύγει σκυλιά από εκεί γιατί τα κλουβιά δεν είναι ασφαλή και γιατί οι συνθήκες δεν έχουν βελτιωθεί ώστε να ζούνε τα ζώα όπως πρέπει εκεί.
Σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο τα σκυλιά τα πήρα στο σπίτι μου για 14 ημέρες όπου υπάρχει απόλυτα ασφαλές κλουβί.
Επειδή δάγκωσαν ο νόμος ορίζει να τα παρακολουθεί κτηνίατρος ως λυσσύποπτα για αυτό το διάστημα των 14 ημερών και μετά θα ψάχναμε λύση για το που θα πάνε.
Πέμπτη 14/3 τα φέραμε και ήρθε ο Κ. Ρώσσος που έχει σύμβαση με τον δημο να τα δει.
Την επόμενη ημέρα τα δυο τους μαζί ήταν καλά απλά στεναχωρημένα, λογικό αφού ήταν σε άγνωστο περιβάλλον και σε ένα κλουβί, ήρθε να τα δει ο φίλος τους ο Σπιρτος με τη Μάρθα για να δούνε και αυτά γνωστά πρόσωπα να νιώσουν καλύτερα.
Σάββατο μεσημέρι και ο Οδυσσέας δεν φαίνεται καλά, ξαπλωμένος και δεν θέλει να σηκωθεί. Τον μεταφέρουμε αμέσως στον κτηνίατρο μη μπορώντας να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Φοβηθήκαμε για συστροφή στομάχου οπότε και έγιναν ακτινογραφίες, δεν ήταν αυτό..Στις ακτινογραφίες όμως φάνηκαν βολίδες, αυτό για όσους απορούν γιατί ένα σκυλί μπορεί να δαγκώσει, ήταν και πυροβολημένος στα πόδια μάλλον από αεροβόλο χωρίς να ξέρουμε από πότε
Τα πρώτα αποτελέσματα από τις αιματολογικές εξετάσεις καθόλου καλά, υποψία για δηλητήριο που δεν τον σκότωσε αλλά έκανε ζημιά οπότε και πήρε αγωγή και για αυτό προληπτικά. Έμεινε με Όρο για νοσηλεία ως την Κυριακή.
Κυριακή μεσημέρι χτυπάει το τηλέφωνο και ακούω από τον Νίκο Δώρα το σκυλί πέθανε.
Χθες έγινε νεκροτομή. Εσωτερική αιμορραγία από ποντικοφάρμακο που έφαγε κάποιες μέρες πριν τον πιάσουμε.
Λόγω των αγωγών προς τον Δήμο από τους ανθρώπους που δέχτηκαν επιθέσεις και επειδή εμπλέκονται πολλά θέματα ιατρικά δεν μπορούσα να ενημερώσω δημόσια πριν το πόρισμα της νεκροτομής.
Πάνω που είπαμε όλα τελείωσαν και θα παλέψουμε για εσένα, να υιοθετηθείς και να βγαίνεις βόλτα με λουράκι κάποιοι άλλοι είχαν αλλά σχέδια.
Μας πρόλαβαν Οδυσσέα, δεν προλάβαμε.
Όσοι σε αγάπησαν ρωτάνε για εσένα κάθε μέρα και εγώ πρέπει να πω ότι χθες σε θάψαμε κάπου στην Κυανή Ακτή.
Εκεί που έζησες την σύντομη ζωή σου.
Προσπάθησαν μια φορά να σε σκοτώσουν δεν τα κατάφεραν, έφαγε η Στέλλα τη φόλα.
Τώρα τα κατάφεραν, τώρα που πιστέψαμε ότι γλύτωσες από όλα.
Δεν σου άξιζε αυτό το τέλος φίλε.
Εγώ θα σε θυμάμαι να κουνάς την ουρά σου κάθε πρωί στους ψαράδες και να κοιτάς από απόσταση.
Αντίο και συγνώμη που δεν πρόλαβα να κάνω ότι σου υποσχέθηκα.

onprevezanews.gr Καλό ταξίδι Οδυσσέα, εκεί που πας ευχόμαστε να βρεις την αγαπημένη σου Ιθάκη

Προηγούμενο Άρθρο

Επιμελητήριο Πρέβεζας: Αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Επόμενο Άρθρο

Μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου για την ημέρα Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...