Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 2:40

Νίκος Γεωργάκος:”Θα ξαναφέρουμε το θέμα των στρατοπέδων στο Δημοτικό Συμβούλιο” (βίντεο)

Στην επιτροπή Διαβούλευσης της Τρίτης με θέμα τα Κάστρα και τα Στρατόπεδα, η οποία τελικά δεν έγινε λόγω μη απαρτίας των μελών και επαναλήφθηκε την Τετάρτη, βρέθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος ενημέρωσε του παρευρισκόμενους για το τι έχει γίνει στο θέμα αυτό, αφού την επομένη θα αναχωρούσε για την Αθήνα.

Ο κ. Γεωργάκος αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι το αυτό απασχολεί την τοπική κοινωνία από την εποχή θητείας του Κώστα Παπαγεωργίου, ωστόσο το 2014-2015 παραχωρήθηκε το Κάστρο του Αγ. Ανδρέα στην Π.Ε Πρέβεζα προς χρήση.

”Έχουμε φέρει το θέμα των Κάστρων και των Στρατοπέδων δύο φορές στο Δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο και τις δύο φορές με ψήφους 14 υπέρ και 17 κατά δεν πέρασε η πρότασή μας, η οποία ήταν να πάρουμε το Στρατόπεδου Σολωμού, του Πυλάδη και το Πεδίο Βολής στον Παντοκράτορα με ένα μικρό ετήσιο τίμημα, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο. Αυτό δεν πέρασε. Όλοι ζητούσαν να διαπραγματευτούμε χωρίς ανταλλάγματα. Σήμερα ξαναγίνεται μια προσπάθεια για το master plan που αφορά όλα τα στρατόπεδα. Θα φέρουμε το θέμα προς συζήτηση για τρίτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα γίνει μέσα στην θητεία μας” είπε ο κ. Γεωργάκος για να συνεχίσει: ”Μας ενδιαφέρει πολύ το στρατόπεδο Σολωμού, δίπλα από τα Ιαματικά Λουτρά όπου μπορεί να γίνει ένας συνδυασμός δράσεων εκεί. Ήδη το έργο των Ιαματικών Πηγών έχει ξεκινήσει και είναι έργο 1.500.000 ευρώ. Τέλος για το Κάστρο Παντοκράτορα τον πρώτο λόγο έχει η Αρχαιολογία. Κοιτάτε η περίοδος του κορονοϊού και η έλλειψη προσωπικού μας έχει πάει πολύ πίσω. Ποτέ δεν είναι αργά όμως”.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Συγχαρητήρια επιστολή Πολιτιστικού Συλλόγου ”Πρέβεζα” προς Φιλαρμονική

Επόμενο Άρθρο

”Έφυγε” από την ζωή ο ιατρός και πρώην Βουλευτής Πρέβεζας Δημήτρης Τσαντούλας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...