Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 13:56

Νέο market pass στο τραπέζι, οι ελπίδες για νέα μέτρα στήριξης τον Δεκέμβριο

Πλησιάζει η επόμενη πληρωμή για το market pass, ποιοι δικαιούχοι θα… πάνε ταμείο. Οι σκέψεις της κυβέρνησης για την γενική επέκταση του αλλά και τα μόνιμα μέτρα φοροελάφρυνσης.

Οι περισσότεροι δικαιούχοι έχουν πληρωθεί το market pass εδώ και 15 περίπου ημέρες, αλλά πολλοί είναι αυτοί που πρέπει να περιμένουν ακόμα.

Η επόμενη πληρωμή του market pass θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου. Θα πληρωθούν το επίδομα οι πολίτες της Θεσσαλίας, του Έβρου, της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, περιοχές που κηρύχτηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές.

Επιπλέον στις 5 Νοεμβρίου θα πληρωθούν όσοι έκαναν νέα αίτηση και δεν έχουν πληρωθεί στις καταβολές του Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ενημέρωση στο vouchers.gov.gr: «Όσες αυτεπάγγελτα υποβληθείσες αιτήσεις ήδη δικαιούχων παραμείνουν σε κατάσταση «ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ» μετά την παρέλευση της 25ης Σεπτεμβρίου 2023, θα πρέπει να υποβληθούν οριστικά από τον δικαιούχο το αργότερο μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2023, ώστε να προωθηθούν για πληρωμή έως τις 5 Νοεμβρίου 2023».

Στο τραπέζι νέο market pass;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ ημερών είχε πει ότι σκέφτεται για έξτρα μέτρα στήριξης των πιο αδύναμων πολιτών. Συγκεκριμένα είχε τονίσει ότι «θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν απόθεμα».

Είναι πολύ πιθανό, να δοθεί είτε επιταγή ακρίβειας -σε έξτρα δικαιούχους-, είτε να επεκταθεί για όλους το market pass με μια διπλή πληρωμή κοντά στα Χριστούγεννα.

Ακόμα βέβαια είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιώσουμε τέτοια μετρά στήριξης, καθώς τα κυβερνητικά στελέχη θέλουν να δουν το τελικό πλεόνασμα στο τέλος του χρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση θέλει να «φύγει» από τα πρόσκαιρα επιδόματα και να ανακοινώνει μόνιμες φοροελαφρύνσεις.

Πηγή: Dnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Άμεση φορολογική ενημερότητα για μεταβιβάσεις ακινήτων και είσπραξη χρημάτων για όσους χρωστούν στην Εφορία

Επόμενο Άρθρο

Καρκίνος των ωοθηκών: Ο ρόλος του γυναικολόγου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...