Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 22:04

Νέος διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ ο Ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ορίζεται από 1ης Ιουλίου ως Διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) ο Ιατροδικαστής Γρηγόριος Λέων.

O Δρ. Γρηγόριος Λέων αντικαθιστά τον παραιτηθέντα Καθηγητή Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Παναγιώτη Σκανδαλάκη.

Ο Γρηγόριος Λέων αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου «Sapienza» της Ρώμης, κατέχει τρία Master (MSc) και είναι Διδάκτωρ (PhD) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εκπαιδεύτηκε στην Ιατροδικαστική στην Ελλάδα και στη Φλόριντα των ΗΠΑ, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει υπάρξει επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, της Ρώμης και Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για το επιστημονικό του έργο έχει τιμηθεί με υποτροφίες από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι εκλεγμένος πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας από το 2014, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ιατροδικαστικής και μέλος του Δ.Σ του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Έχει διατελέσει και μέλος της Επιτροπής Ειδικών του ΕΣΚΑΝ (Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ).

Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Πρέβεζας: Ανακοίνωση για την αντιπυρική περίοδος 2021

Επόμενο Άρθρο

Η ΔΕΥΑ Πρέβεζας μηνύει πολίτη για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...