Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023, 16:29

Νέα ΠΝΠ για την εξ αποστάσεως εργασία – Όσα προβλέπει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια κοινής του συνέντευξης Τύπου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως σήμερα Δευτέρα 24 Αυγούστου, ανακοίνωσε νέα ΠΝΠ για την εξ αποστάσεως εργασίας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Η νέα ΠΝΠ που ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

– Παράταση μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου, της δυνατότητας του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

– Δυνατότητα των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εργάζονται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, κατόπιν αιτήματός τους. Ο εργοδότης οφείλει να αποδεχθεί το σχετικό αίτημα, εφόσον η εργασία δύναται να παρασχεθεί εξ αποστάσεως. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό, ο εργοδότης, ως ύστατο μέτρο προστασίας του εργαζομένου-αιτούντος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, θέτει τη σύμβαση εργασίας του σε αναστολή για χρονικό διάστημα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

– Στις περιπτώσεις που ο εργοδότης, παρά το αποδεδειγμένο αίτημα του εργαζομένου, δεν εφαρμόζει την διάταξη αυτή, συμπεριλαμβανομένης της διαδοχικής σειράς των επιμέρους βημάτων για την εφαρμογή της, θα υφίσταται πρόστιμο, ύψους 5.000 ευρώ, για κάθε παράβαση.

Πηγή:Pronews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία – Πιθανή η αναβολή έναρξης του σχολικού έτους

Επόμενο Άρθρο

Κεφαλονιά: Ανατροπή στην εξαφάνιση σκάφους με τουρίστες

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...