Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 16:10

Νέα μέτρα: «Ξεκλειδώνουν» εστίαση, ψυχαγωγία και εκδηλώσεις – Ο ρόλος των νοσοκομείων στις αποφάσεις

Χωρίς μέτρα για τον κορονοϊό – τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους – επιχειρεί να αφήσει η κυβέρνηση την εστίαση και την ψυχαγωγία, επιτρέποντας ταυτόχρονα σε έναν μεγάλο βαθμό την κανονική διεξαγωγή αθλητικών και καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Κάτι που άλλωστε είχαν προαναγγείλει εδώ και μέρες τα κυβερνητικά στελέχη, αφού στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Αρκεί βέβαια οι επιστήμονες της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας να δώσουν αύριο το πράσινο φως οπότε και συνεδριάζουν για να εξετάσουν τα νεότερα δεδομένα για την πανδημία στη χώρα μας.

Ποια μέτρα είναι προς άρση

Η κυβέρνηση έθεσε σειρά αιτημάτων προς την επιτροπή του υπουργείου Υγείας προκειμένου οι επιστήμονες να τα εξετάσουν και να αποφανθούν. Άλλωστε τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι πλέον διευκολύνεται η κατάσταση για άρση μέτρων, καθώς τα νοσοκομεία παρουσιάζουν εικόνα αποκλιμάκωσης αφού υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες covid αλλά και στις ΜΕΘ. Είναι ενδεικτικό ότι χθες ο ΕΟΔΥ κατέγραψε στην ημερήσια έκθεσή του 494 διασωληνωμένους συμπολίτες μας από 600 και πλέον που ήταν μέχρι πρόσφατα.

Από την άλλη, η μετάλλαξη Όμικρον που είναι λιγότερο επικίνδυνη δίνει τη δυνατότητα να χαλαρώσουν τα μέτρα για τους εμβολιασμένους.

Οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίζουν να ζουν με περιορισμούς και rapid test παρότι εάν συνεχισθεί και τους επόμενους μήνες η κάμψη της πανδημίας είναι πιθανό να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα έως το καλοκαίρι.

Τα μέτρα που είναι προς συζήτηση από τους ειδικούς ώστε να χαλαρώσουν μετά από αίτημα της κυβέρνησης είναι:

  • Κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.
  • Να επιτραπούν στην εστίαση και την ψυχαγωγία και οι όρθιοι
  • Να αυξηθεί το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα στο 50%
  • Να επιτραπούν με μέτρο κάποιες καρναβαλικές εκδηλώσεις όχι όμως οι παρελάσεις

Θεωρείται πιθανό οι επιστήμονες να δεχθούν την πρόταση της κυβέρνησης στη συνεδρίασή τους, καθώς γνωρίζουν ότι τα περισσότερα μέτρα δεν τηρούνται στην πράξη, ενώ προτίθενται να ακολουθήσουν και τα βήματα της υπόλοιπης Ευρώπης ώστε η χώρα να επιστρέψει σε μία κανονικότητα.

Από την άλλη πάντως μέλη της επιτροπής έλεγαν στο ότι αν η κατάσταση ξεφύγει πάλι και αυξηθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, θα εισηγηθούν με ρυθμούς εξπρές την επαναφορά των μέτρων ώστε να προστατευθεί ο πληθυσμός.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Σύλλογος γονέων μουσικού σχολείου: Κυκλοφοριακή Ρύθμιση στην περιοχή του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ξεκινούν τα προγράμματα “Safe In Sports” για γυμναστές και προπονητές

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...