Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024, 4:49

Μονιμοποίηση συμβασιούχων: Πρώτη θετική απόφαση ελληνικού Δικαστηρίου μετά την απόφαση του ΔΕΕ (έγγραφο)

Μονιμοποίηση συμβασιούχων: Γεγονός είναι οι πρώτοι θετικοί καρποί της απόφασης Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, με την οποία δίνει «σήμα» μονιμοποίησης συμβασιούχων – «παρατασιούχων» δήμων.

Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε διαδικασία Προσωρινής Διαταγής κατά τη δικάσιμο της 17ης Φεβρουαρίου 2021 απέρριψε αναστολή του ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ κατά Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου και αφορούσε εργαζόμενους καθαριότητας του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι είχαν ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και ο Δήμος

άσκησε Έφεση με επίκληση του άρθρου 103 του Συντάγματος και αναστολή εκτέλεσης (μη τακτοποίησης των εργαζομένων) μέχρι την απόφαση του Εφετείου.

Ο Πρόεδρος Πρωτοδικών απέρριψε την αίτηση αναστολής του ΔΗΜΟΥ.

ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΗ στο μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της Χώρας και το πρώτο Δικαστήριο πανελλαδικά, στο οποίο έγινε προσκόμιση και επίκληση της πρόσφατης Απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που υπερβαίνει το εμπόδιο της Συνταγματικής δήθεν «απαγόρευσης» του άρθρου 103 του Συντάγματος για όλους τους συμβασιούχους που έχουν απασχοληθεί ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ  μετά το έτος 2001.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) στην υπόθεση C-760/18 αφορούσε συμβασιούχους – παραταιούχους στην καθαριότητα του δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολήθηκαν στις υπηρεσίες καθαριότητας από το έτος 2015 με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι οποίες παρατάθηκαν διαδοχικά ως και την 31-12-2017.

Διαβάστε την απόφαση

Προηγούμενο Άρθρο

Έρχονται 1030 προσλήψεις ειδικών φρουρών – Πότε & πώς θα γίνουν (ΦΕΚ)

Επόμενο Άρθρο

Ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης από τη δράση «e-Λιανικό»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...