Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 22:42

Μοναδικές εικόνες από την παρουσία χελώνας Καρέτα-Καρέτα στην ακτή του Μονολιθίου κατέγραψε η ομάδα ΔΙΑΣ στην Πρέβεζα

Μπροστά σε μια μοναδική εικόνα βρέθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Πρέβεζας κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής τους πορείας στην παραλία του Μονολιθίου. Συγκεκριμένα εντόπισαν μια χελώνα Καρέτα-Καρέτα η οποία είχε βγει στη στεριά για να γεννήσει τα αυγά της.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν και σήμαναν το χώρο προκειμένου η χελώνα να γεννήσει χωρίς όχληση αλλά και να μη κινδυνέψουν τα αυγά αλλά και τα χελωνάκια από ανθρώπινες δραστηριότητες. Στις αρχές της εβδομάδας εξάλλου βρέθηκε στην Πρέβεζα η συνεργάτιδα και υπεύθυνη του προγράμματος Αρχέλων για την περιοχή Γαλήνη Σαμλίδου η οποία πραγματοποίησε αυτοψία σε όλη την παραλιακή ζώνη από Μονολίθι μέχρι Καστροσυκιά.

Όπως ανέφερε η κ.Σαμλίδου στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας εντοπίστηκαν ίχνη χελωνών σε 16 σημεία της ακτογραμμής, ενώ σημάνθηκαν 6 φωλιές. Παράλληλα έγινε θερμομέτρηση της άμμου στα σημεία όπου βρέθηκαν οι φωλιές προκειμένου να διαπιστωθεί το φύλο των χελωνών που θα γεννηθούν από τα αυγά, ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά στην παράκτια ζώνη της περιοχής μας.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Παπαγεωργίου

Προηγούμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Μας εγκαλεί η Νέα Δημοκρατία για έλλειψη συναίνεσης, όταν στελέχη της έλεγαν ότι εμπιστεύονται τον Ερντογάν παρά τον Αλέξη Τσίπρα

Επόμενο Άρθρο

Ο Γ.Γ του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης στο Επιμελητήριο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...