Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 0:14

Με όλες τις προσήκουσες τιμές πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του ναζισμού στα Πέντε Πηγάδια

Με όλες τις προσήκουσες τιμές, πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση για τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού στο μνημείο στην τοποθεσία Πέντε Πηγάδια της Κοινότητας Κλεισούρας. Πέρασαν 80 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα, τον Ιούλιο του 1943, που γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτέλεσαν τους συμπατριώτες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απόστρατοι αξιωματικοί, εκπρόσωποι φορέων και Πολιτιστικών συλλόγων, πρόεδροι γειτονικών κοινοτήτων και αρκετοί συμπολίτες. Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε η πρόεδρος της Κοινότητας κα Γεωργία Τόλη, η οποία ευχαριστεί, τον Δήμο Ζηρού και όλους όσοι βοήθησαν την οργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και το εκπαιδευτικό κ. Ευθύμιο Ρέντζιο για την συγκινητική ομιλία που είχε συγγράψει.

Μηνύματα Βουλευτών

Μηνύματα απέστειλαν οι Βουλευτές του Νομού Πρέβεζας κ.κ. Κυριάκης και Μπάρκας.

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Πρέβεζας κ. Σπυρίδων Κυριάκης ανέφερε: «Ακόμη μια εκδήλωση τιμής και μνήμης. Το άδικο αίμα δεν το ξεθωριάζει το πέρασμα του χρόνου και η λήθη. Μπορεί κάποια στιγμή ο πόνος να καταλαγιάζει αλλά το αίσθημα της αδικίας ποτέ. Ο φασισμός και το κτήνος μέσα του, το καλοκαίρι του 1943, τύλιξαν με φωτιά και σίδερο την Ήπειρο. Ευθύνη όλων μας η μνήμη και η τιμή των νεκρών του άνισου αγώνα.

Από αυτή τη μνήμη ας βγει το μάθημα για μας και τις επόμενες γενιές: Ποτέ κανένας φασισμός.

Κι από αυτή την οφειλόμενη τιμή ας βγει το παράδειγμα: Πάντα όρθιοι στους δίκαιους και Εθνικούς αγώνες».

​Αξιότιμε Δήμαρχε Ζηρού, Αξιότιμη Πρόεδρε της Τοπικής Κοινότητας Κλεισούρας Δήμου Ζηρού,

 

​Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Π.Σ. κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας, από την πλευρά του, σημείωσε:  «Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα την πρόσκλησή σας να παραβρεθώ στην Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα θύματα του Ναζισμού, που θα πραγματοποιηθεί στα Πέντε Πηγάδια. Ένας τόπος ιερός, τόπος διαρκούς υπενθύμισης των αγώνων των Ελλήνων, σε αυτή τη μεριά της χώρας μας, για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Τα Πέντε Πηγάδια, ένα από τα σύμβολα των διαχρονικών αγώνων των ελεύθερων Ελλήνων, από τους σημαντικότερους τόπους Μνήμης και Τιμής στη θυσία όλων εκείνων των συμπατριωτών μας, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και αξιοπρεπείς.  Εύχομαι στην πλήρη ευόδωση των σκοπών της εκδήλωσης, σε έναν τόπο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με προσωπικές και οικογενειακές μνήμες και αναφορές».

Προηγούμενο Άρθρο

Φωτιά μικρής έκτασης το μεσημέρι στην Καμαρίνα Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «Δήμος της Καρδιάς μας!» – Live Streaming

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...