Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 16:57

Με υπογραφή Νίκου Γεωργάκου η ολοκλήρωση και λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Λούρου μετά από την οδύσσεια 18 ετών!

Επιτέλους! Ξεκινά η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Λούρου κατόπιν της δεκαετούς οδύσσειας χάρη στην καταλυτική και μεθοδική διαχείριση της νέας δημοτικής αρχής.

Ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα και άκρως απαραίτητα έργα προσφοράς στην καθημερινότητα και στην προστασία του περιβάλλοντος, αυτό του Βιολογικού Καθαρισμού στη Δημοτική Ενότητα Λούρου ξεκινά την πλήρη λειτουργία του! Το σημαντικό έργο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων Δήμων Λούρου και Θεσπρωτικού», το οποίο και εγκρίθηκε με σχετική μελέτη το 2002 και ξεκίνησε μετά την έναρξη σύμβασης το 2010 τις πρώτες εργασίας το 2012,  αποτελούσε μία εκ των βασικών προγραμματικών δεσμεύσεων του νέου Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου προς τους Δημότες της περιοχής Λούρου, Ωρωπού, Στεφάνης καθώς και της ευρύτερης περιοχής αλλά και προς όλους τους Δημότες ως προς την ύψιστη περιβαλλοντική του σπουδαιότητα, είναι πλέον μετά από μία οδύσσεια 18 ετών πραγματικότητα και τίθεται σε πλήρη λειτουργία.

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, ένα έτος από την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!», ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Λούρου κ. Νίκο Παγγέ, βρέθηκε επιτόπου αρχικά στη σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου Ωρωπού και κατόπιν στο νέο πλέον λειτουργικό Βιολογικό Καθαρισμό Λούρου παρουσία εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας δηλώνοντας στο τέλος τα ακόλουθα:

Δείτε το σχετικό video:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ολοκλήρωση ενός έργου μεγάλης σπουδαιότητας για όλο το Δήμο μας και ιδιαίτερα για τους δημότες της δημοτικής ενότητας Λούρου και τους κατοίκους του Ωρωπού, της Στεφάνης αλλά και όλων των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας, το οποίο αποτέλεσε από το 2002 που εγκρίθηκαν οι μελέτες το τοπικό μας γεφύρι της Άρτας.

Η δημοτική αρχή της οποίας ηγούμαι και εγώ προσωπικά, δώσαμε από την πρώτη ημέρα μία μεγάλη συνεχή μάχη για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες ώστε να «ξεκολλήσει» και να πραγματοποιηθεί, ξεπερνώντας και λύνοντας όλα τα κωλύματα του παρελθόντος, το τόσο σπουδαίο και αναγκαίο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Λούρου, το οποίο και αποτελούσε μία εκ των κεντρικών προγραμματικών μας προτεραιοτήτων αλλά και ξεκάθαρη προσωπική μου δέσμευση!

Αν και η περασμένη χρονιά και πρώτη της θητείας μας, αποτέλεσε την καταλυτική και παραγωγική περίοδο που κόψαμε το «γόρδιο δεσμό» της εμπλοκής για την τελική υλοποίηση και λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, με εκκίνηση έγκριση της μελέτης από το 2002 και έναρξη των εργασιών ουσιαστικά από το 2012, η συμβολή και η προσπάθεια των προγενέστερων δημοτικών αρχών και όσων θεσμικά συμμετείχαν δεν μπορεί να μην αναφερθεί.

Σημασία όμως την παρούσα στιγμή έχει, ότι η περιοχή παίρνει την καθαρή ανάσα που τόσα χρόνια αποζητούσε στη λύση ενός χρόνιου και επιβλαβούς για το περιβάλλον προβλήματος, ιδιαίτερα σε μία περιοχή σημαντικής εθνικής περιβαλλοντικής αξίας και εθνικής σπουδαιότητας στην ευρύτερη ζώνη του εθνικού πάρκου του Αμβρακικού.

Η νέα δημοτική αρχή γνωρίζει πολύ καλά και έχει την τεχνογνωσία να εργάζεται με στρατηγική και μεθοδικότητα αξιοποιώντας με το βέλτιστο τρόπο τις υπηρεσίες της και το προσωπικό του Δήμου, σε συνδυασμό με τους εξωτερικούς τεχνοκράτες, ώστε να προχωρά μπροστά στην υλοποίηση του προγράμματος που έχει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια της δημαρχίας μας που ακολουθούν έως το 2023.

Οι υλοποιήσεις των προγραμματικών μας δεσμεύσεων σε έργα και μετρήσιμα απτά αποτελέσματα, αλλά και της αναπτυξιακής εξωστρέφειας με την ένταξη του Δήμου Πρέβεζας στον εθνικό αλλά και στον ευρωπαϊκό χάρτη  προχωρούν σταθερά, βήμα – βήμα και υλοποιούνται.

Προσωπικά ως Δήμαρχος του Δήμου Πρέβεζας της περιόδου 2019-2023 αλλά και για όλους εμάς στη νέα δημοτική αρχή της μεθοδικής εργασίας και προόδου και όχι της τυφλής και ατεκμηρίωτης ή και προβοκατόρικης κριτικής, τα έργα και οι αλλαγές που υλοποιούνται αποτελούν την καλύτερη απάντηση στις πανικόβλητες κραυγές και μυθοπλασίες των ελάχιστων υποστηρικτών, των όποιων εξαρτώμενων και των μισθοφόρων της εσωστρέφειας και της απραξίας, των εκφραστών και νοσταλγών του παρελθόντος τους οποίους ήδη οι Δημότες τους έχουν τοποθετήσει στα ξεπερασμένα αζήτητα των κακών πρακτικών.»

Προηγούμενο Άρθρο

Σύλληψη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Ένταξη όλων των εργαζομένων στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας στα ΒΑΕ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...