Με μάσκα η νέα πραγματικότητα στη ζωή μας – Πού είναι υποχρεωτική

Μετά από 40 ημέρες καραντίνα η… έξοδος θα έχει υποχρεωτικό αξεσουάρ την μάσκα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και τις εξαγγελίες για τα μέτρα άρσης των περιορισμών.

Από την προσεχή Δευτέρα η ζωή μας είναι διαφορετική και δεν θα έχει σχέση με όσα ζούσαμε στην προ καραντίνας εποχή.

Για να κυκλοφορήσουμε σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Με απλά λόγια σε τρόλεϊ, λεωφορεία, τραμ, μετρό, τρένα, ΚΤΕΛ πρέπει να φοράμε μάσκα.

Το ίδιο θα συμβαίνει και όταν μπαίνουμε σε κλειστούς χώρους, όπως καταστήματα, υπηρεσίες, κομμωτήρια. Αν παραβούμε τον κανόνα και δεν έχουμε μάσκα τότε θα κληθούμε να πληρώσουμε πρόστιμο 150 ευρώ.

Την είδηση για το πρόστιμο για όσους δεν έχουν μάσκα σε κλειστούς χώρους επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Αρης Σκέρτσος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Όπου (σ.σ. η χρήση μάσκας) είναι υποχρεωτική, ναι», απάντησε στην ερώτηση σχετικά με το πρόστιμο και συμπλήρωσε. «Θεωρούμε ότι εκεί η κοινωνική συνείδηση, ο αυτοέλεγχος του κάθε πολίτη θα οδηγήσουν σε συμμόρφωση. Πρόκειται άλλωστε για την υγεία του καθενός, και για την υγεία του κοινωνικού συνόλου».

Προηγούμενο Άρθρο

Τραπεζάκια έξω και παρέες μέχρι 4 άτομα – Έτσι θα λειτουργήσουν καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια

Επόμενο Άρθρο

Προληπτικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...