Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 16:14

Με λαμπρότητα τελέστηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας στον Αρχάγγελο Πρέβεζας

Mε λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκαν το απόγευμα της Kυριακής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο τα θυρανοίξια του νεόδμητου Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας στον Αρχάγγελο Πρέβεζας.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η ανοικοδόμηση νέων ναών αποτελεί μαρτυρία της βαθιάς πίστης του λαού τονίζοντας ότι όλα τα έργα της εκκλησίας είναι συνέργεια και συνεργασία Θεού και ανθρώπων.

Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι ο νέος ναός θα είναι ένας ακόμη φάρος που θα ακτινοβολεί το φως του Χριστού, ενώ αναφέρθηκε στις αρετές της Αγίας Μαρίνας, την πίστη της και την αγάπη της προς το Θεό.

Ο αιδεσιμότατος του Ναού Παναγιώτης Βουλιστιώτης αναφέρθηκε στην αξία της ύπαρξης ενός ναού βασιζόμενος στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Καλλινίκου, ενώ ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο για την αμέριστη συμπαράστασή του όσο και τους δωρητές επώνυμους και ανώνυμους χωρίς τους οποίους δε θα ήταν εφικτή η ανέγερση του Ναού.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Παναγιώτη και όλους όσοι συνετέλεσαν στην ανοικοδόμηση του Ιερού παρεκκλησίου.

Στις ακολουθίες παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος , ο αντιδήμαρχος Ζαλόγγου Γεώργιος Σαριάνογλου και πλήθος πιστών.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

“Πράσινο φως” για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ στην Ιερά Μονή Αβάσσου

Επόμενο Άρθρο

Στο 25ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων ο Σύλλογος Ν.Σαμψούντας “Αμισός”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...