Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 9:39

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Πρέβεζα (video-pics)

Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν σήμερα στην Πρέβεζα τα Θεοφάνει με τον Αγιασμό των Υδάτων. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους η πομπή, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής “Ορφέας”, κατευθύνθηκε στο λιμάνι εκεί όπου έγινε η επιβίβαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου και των ιερέων σε σκάφος που τους μετέφερε στον θαλάσσιο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και την προσπάθεια των κολυμβητών και της κολυμβήτριας να φτάσουν πρώτοι στο Σταυρό που έριξε χωρίς κορδέλα στη θάλασσα ο Σεβασμιότατος.

Τυχερός της ξεχωριστής αυτής ημέρας ο Σπύρος Κωλέτσης που ιδιαίτερα συγκινημένος δέχτηκε τις ευχές του Μητροπολίτη και όλου του κόσμου που έσπευσε να τον συγχαρεί.

Μεταξύ άλλων τον Αγιασμό των Υδάτων παρακολούθησαν οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων κλπ.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο από την σημερινή ημέρα.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Praline Pastry: Βρέθηκε η τυχερή της βασιλόπιτας που κέρδισε την χρυσή λίρα

Επόμενο Άρθρο

Αγ. Θωμάς: Τηρήθηκε το έθιμο των Θεοφανείων (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...