Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 6:10

Με καταγωγή από το Χειμαδιό Πρέβεζας ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος

Με καταγωγή από το Χειμαδιό Πρέβεζας ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο 2020 στο μονό σκιφ Στέφανος Ντούσκος, κάνοντας όλους τους Έλληνες υπερήφανους.

Ο παππούς του Στέφανου Χρήστος Ντόυσκος, μάλιστα υπήρξε και πρόεδρος του Τοπικού στο Χειμαδιό, όταν ο υπήρχε ο Δήμος Ζαλόγγου, επί δημαρχίας Λάζαρου Πιπιλίδη (1999-2002).

Ο πατέρας του χρυσού Ολυμπιονίκη Βασίλης Ντούσκος και η μητέρα του Μαρία έμεναν στα Ιωάννινα, εκεί όπου το 1997 γεννήθηκε ο Στέφανος.

Όλο το Χειμαδιό πανηγύρισε το Χρυσό μετάλλιο

Το onprevezanews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Χειμαδιού Τάκη Παππά, ο οποίος δήλωσε πολύ συγκινημένος από την υπερπροσπάθεια του Στέφανου και την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου.

”Τον Στέφανο τον γνωρίζω από μικρό παιδάκι, όταν ερχόταν μαζί με τους γονείς του στο χωριό. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που ένα δικό μας παιδί ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Όλοι στο χωριό πανηγυρίζουμε. Μας έκανε υπερήφανους”.

Μήνυμα συγχαρητηρίων και από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο

Συγχαρητήριο μήνυμα έγραψε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στο προσωπικό του προφίλ αναφερόμενος στον Χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο με καταγωγή από το Χειμαδιό.

Συγκεκριμένο ο Νίκος Γεωργάκος αναφέρει τα εξής:
Ποιος είναι ο Στέφανος Ντούσκος

Ο Στέφανος Ντούσκος (γενν. 29 Μαρτίου 1997) είναι Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων (Ν.Ο.Ι.)

Στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2016, συμμετείχε μαζί με την ελληνική ομάδα στο αγώνισμα των ελαφρών τετράκοπων σκιφ, όπου τερμάτισε στην 6η θέση. Στους Μεσογειακούς Αγώνες 2018 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ μαζί με τον Χρήστο Στεργιάκα.

Στη μεγαλύτερη επιτυχία του, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ με νέο ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας εκείνο του Μάχε Ντρίσντεϊλ από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Αυτή η υψίστη διάκριση αντιπροσωπεύει το τέταρτο Ολυμπιακό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην ιστορία και το 3ο στην ελληνική κωπηλασία ανδρών.

Προηγούμενο Άρθρο

Στέφανος Ντούσκος: Η μυθική κούρσα που του χάρισε το χρυσό με Ολυμπιακό ρεκόρ στο μονό σκιφ

Επόμενο Άρθρο

Ορθολογική διαχείριση του νερού ζητά η από ΔΕΥΑ Πρέβεζας για τις ημέρες του καύσωνα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...