Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 8:05

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Φιλιππιάδα, ο χώρος, ο οικισμός, ο καζάς”

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Φιλιππιάδα, ο χώρος, ο οικισμός, ο καζάς” που έγινε με αφορμή της συμπλήρωσης των εκατόν δέκα (110) χρόνια από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας και την ενσωμάτωσή της στο ελληνικό κράτος.

Ο Δήμος Ζηρού, τιμώντας τη σημαντική για τον τόπο μας και το έθνος αυτή ιστορική σελίδα και οργάνωσε με επιτυχία την επετειακή εκδήλωση , η οποία έγινε στην αίθουσα του Δημαρχείου Φιλιππιάδας.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, η πρώην θεματική αντιπεριφερειάρχης Αναστασίου Τάσσιου, ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Γκάρτζιος, Χρήστος Δήμος, Βασίλης Παπαβασιλείου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Κάλλης, Δημήτρης Πάντος, Μαρία Γάλλιου, Κωνσταντίνος Σταμούλης και Γιώργος Κόκκαλης, ο ιερέας της ενορίας της παλαιάς Φιλιππιάδας Φλυτούρης Λάμπρος και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο κ. Χρήστος Γκάρτζιος, αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, του Δήμου Ζηρού.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της απελευθέρωσης της πόλης και της περιοχής. Για την ιστορική αυτή ημέρα, το βιβλίο «Φιλιππιάδα, ο χώρος, ο οικισμός, ο καζάς» και τον συγγραφέα Φώτη Βράκα μίλησαν ο εκπαιδευτικός Χρήστος Αποστόλου, με θέμα «Ο συγγραφέας Φώτης Βράκας και η ερευνητική του ματιά», ο δικηγόρος Γιώργος Βράκας, με θέμα «Η Φιλιππιάδα και οι πεδινές κοινότητες Άρτας και Πρέβεζας», και ο φιλόλογος – συγγραφέας Δημήτρης Βλαχοπάνος, με θέμα: «Η Φιλιππιάδα στο σταυροδρόμι των εξελίξεων και η οπτική του Φώτη Βράκα».

Ο συγγραφέας του βιβλίου Φώτης Βράκας παρέμβει διαδικτυακά από το Μόναχο όπου ζει και εργάζεται.

Κομβικό σημείο της εκδήλωσης αποτέλεσε η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Φιλιππιάδα, ο χώρος, ο οικισμός, ο καζάς», το οποίο έγραψε ο ιστορικός και ερευνητής κ. Φώτης Βράκας και κυκλοφορεί τις μέρες αυτές από τις εκδόσεις «24 γράμματα».

Τέλος την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το Ωδείο Φιλιππιάδας «Αμφιών», ενώ προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο με εικόνες της παλιάς και της νεότερης Φιλιππιάδας.

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί:


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


Προηγούμενο Άρθρο

Σώα η 67χρονη που έπεσε με το αυτοκίνητό της σε αρδευτικό αύλακα

Επόμενο Άρθρο

Ε.Μ.Υ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...