Με επιτυχία ξεκίνησε στην Πρέβεζα το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος

Ημερομηνία:

Με ιδιαίτερη επιτυχία άνοιξε την Παρασκευή 12 Ιουνίου στο Margarona Royal Hotel το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος, μία ακόμη σημαντική επιστημονική διοργάνωση που συνδιοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας και η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή 14 Ιουνίου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας συνεχίζει με συνέπεια τη δυναμική του παρουσία στον χώρο της επιστημονικής εκπαίδευσης, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καθιέρωση της Πρέβεζας ως τόπου φιλοξενίας σημαντικών πανελλήνιων ιατρικών συνεδρίων. Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του 38ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής τον Απρίλιο και του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα τον Μάιο, η πόλη φιλοξενεί ακόμη μία κορυφαία επιστημονική συνάντηση.

Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Γούσης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας Δημήτρης Σουμαλεύρης, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας Ευθυμία Νικολάου, καθώς και πλήθος ιατρών και επαγγελματιών υγείας από πολλές περιοχές της χώρας.

Η πρώτη ημέρα των εργασιών περιλάμβανε τις εναρκτήριες ομιλίες και εισηγήσεις διακεκριμένων καθηγητών Καρδιολογίας από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας, οι οποίοι παρουσίασαν τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της καρδιολογικής επιστήμης, της πρόληψης και της αντιμετώπισης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε και η ανοιχτή για το κοινό ενημερωτική ομιλία με θέμα «Καρδιά και Εγκέφαλος – Αγγειακή Άνοια», με ομιλητή τον Καθηγητή Καρδιολογίας Στέφανο Φούσα, ο οποίος ανέπτυξε τη στενή σχέση της καρδιαγγειακής υγείας με τη λειτουργία του εγκεφάλου και ανέδειξε τη σημασία της πρόληψης στην αντιμετώπιση της αγγειακής άνοιας.

Το συνέδριο αναμένεται να συνεχιστεί με πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα έως και την Κυριακή, αποτελώντας σημείο συνάντησης της ιατρικής κοινότητας και βήμα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών μεταξύ καταξιωμένων επιστημόνων από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, η διοργάνωση ενισχύει την εξωστρέφεια της Πρέβεζας και συμβάλλει στην προβολή της ως προορισμού συνεδριακού και επιστημονικού τουρισμού, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της περιοχής να φιλοξενεί εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

13ο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ 2026

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρέβεζα: Αθλητικές υποδομές σε απαράδεκτη κατάσταση – Μια πόλη που «ξεχνά» τους αθλητές της

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου...

Ανάπτυξη Τώρα: Κυανή Ακτή: Ώρα για μια νέα συμφωνία με την πόλη – Από τον διχασμό στη συνεννόηση

Μια δημόσια πρωτοβουλία για το μέλλον του σημαντικότερου δημόσιου...

«Το Θαύμα της Εκπαίδευσης» ζωντανεύει στο Cine Κοκκινιά – Προβολή του αριστουργήματος The Miracle Worker (1962)

Ημέρα: Κυριακή 26/07, Ώρα προβολής: 21.30 Στη προβολή θα βρίσκεται...