Με επιτυχία διοργανώθηκε τη Δευτέρα 25Νοεμβρίου η εσπερίδα της ΑΝΑΚΕΜ υπό την αιγίδα του Δήμου Πρέβεζας και του ΤΕΕ / Τμήμα Ηπείρου, με θέμα «Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) στα ιδιωτικά και δημόσια έργα στην ΠΕ Πρέβεζας».
Τις εργασίες της εσπερίδας χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων του Δήμου Πάργας κ. Μπούσιος Δημήτρης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ / Τμήμα Ηπείρου κ. Τσίγκρος Γιάννης.
Στην εσπερίδα συμμετείχαν αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη των Δήμων και της Περιφέρειας, ειδικότερα Τεχνικών Υπηρεσιών, Υπηρεσιών Δόμησης, Έργων και Υποδομών, Υπηρεσιών Περιβάλλοντος, μηχανικοί και εκπρόσωποι επιχειρήσεων στο χώρο των κατασκευών.
Σκοπός της εσπερίδας ήταν η ενημέρωση των υπόχρεων διαχειριστών ΑΕΚΚ, των θεσμικών φορέων και των εμπλεκομένων για την ορθή διαχείριση των ΑΕΚΚ και τη συμβολή της στην κυκλική οικονομία.
Η εσπερίδα περιελάμβανε ομιλίες και ουσιαστικές συζητήσεις γύρω από τις βέλτιστες πρακτικές, τα συχνά λάθη, την ανακύκλωση των ΑΕΚΚ και την παραγωγή δευτερογενών υλικών καθώς και τη μείωση κόστους μέσω διαλογής στην πηγή, ενώ το κοινό ενημερώθηκε υπεύθυνα για το Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και τον υπολογισμό των παραγόμενων ΑΕΚΚ.
Εστιάζοντας στο τρίπτυχο ενημέρωση – εποπτεία – συνεργασία, η ΑΝΑΚΕΜ προωθεί παντού, την αξία των ΑΕΚΚ που ανακυκλώνονται σε ποσοστό έως και 95%, συντονίζει και εποπτεύει διαχειριστές ΑΕΚΚ (ιδιώτες, εργολάβους ιδιωτικών και δημοσίων έργων), με Μονάδες Επεξεργασίας και με Εταιρείες Συλλογής, Μεταφοράς και Προσωρινής Αποθήκευσης ΑΕΚΚ, για την αποτελεσματική διαχείριση, ανακύκλωση και αξιοποίηση των αποβλήτων.
Το δίκτυο της ΑΝΑΚΕΜ καλύπτει σήμερα, 63 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας με περισσότερες από 220 μονάδες ανακύκλωσης– επεξεργασίας ΑΕΚΚ στις 13 Περιφέρειες. Αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο διαχείρισης ΑΕΚΚ της Ελλάδας και ένα από τα πρώτα εγκεκριμένα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) στην Ελλάδα.
Η ΑΝΑΚΕΜ δε σταματά να αναπτύσσεται και να παραμένει ανοιχτή στην επικοινωνία με κάθε ενδιαφερόμενο, για την παροχή υποστήριξης και περισσότερων πληροφοριών, μέσω της ιστοσελίδας www.anakem.gr, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του τηλεφωνικού κέντρου.