Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023, 14:35

Με εκκωφαντικό τρόπο γιορτάστηκε η Πρώτη Ανάσταση στην Πρέβεζα – Εκατοντάδες μπότια έσπασαν (video-pics-live)

Το χαρμόσυνο μήνυμα της πρώτης Ανάστασης ήχησε σήμερα στο ιστορικό κέντρο και σε κάθε γωνιά της Πρέβεζας..

Από πολύ νωρίς το πρωί πλήθους κόσμου “κατέκλυσε” τον πεζόδρομο της αγοράς προκειμένου να δει και να συμμετέχει στο έθιμο με τα μπότια το οποίο ξεκίνησε από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, διατηρήθηκε ζωντανό χάρη στους επαγγελματίες και τους καταστηματάρχες του Σαϊτάν Παζάρι και επεκτάθηκε σε όλο το ιστορικό κέντρο.

Μόλις ο ιερέας του Αγίου Χαραλάμπους σήμανε την πρώτη Ανάσταση δεκάδες μπότια έσπασαν στο πλακόστρωτο συμβολίζοντας έτσι τη νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο.

Τα πρώτα μπότια έριξαν από το μπαλκόνι του κτιρίου της Χορωδίας “Αρμονία” ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος , ο πρόεδρος της Χορωδίας Κοσμάς Κορωναίος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωάννα Κώτση, ενώ ακολούθησαν δεκάδες “σπασίματα” από τον κόσμο που έδειξε να εντυπωσιάζεται από την όμορφη γιορτή.

Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που έσπευσαν να πάρουν μαζί τους ένα κομμάτι από τα πήλινα για να θυμούνται την ξεχωριστή αυτή μέρα.

Τη δική της νότα με γιορτινές μελωδίες έδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου, ενώ ο Δήμος προσέφερε δωρεάν μπότια και παραδοσιακό τζουτζούκι σε όσους βρέθηκαν στην αγορά.

Το έθιμο μεταξύ άλλων τήρησαν οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι , εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές με τον κόσμο.

Ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο για την παρουσία του στην Πρέβεζα υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος καταβάλλει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε η όμορφη πόλη μας να γίνει ακόμη πιο ελκυστική για τους επισκέπτες.

Συνεργεία με εργαζόμενους του Δήμου ξεκίνησαν από πολύ νωρίς την προετοιμασία, ενώ αμέσως μετά το τέλος της πρώτης Ανάστασης καθάρισαν την αγορά από τα μπότια προετοιμάζοντας το ιστορικό κέντρο για το βράδυ.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Στην Κρυοπηγή και στην περιφορά του Επιταφίου στο Κοιμητήριο ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Φραγκούλης

Επόμενο Άρθρο

Αναστάσιμο μήνυμα Δήμαρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...