Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 22:40

Μετακινήσεις από νομό σε νομό: Πότε θα κριθεί πού θα κάνουμε Πάσχα

Πάσχα όπως… φαντάζονται πολλοί μάλλον δεν θα κάνουμε. Αλλά οι μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν αποκλείεται να επιτραπούν. Όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά ο Γιώργος Πατούλης μιλώντας το πρωί της Τρίτης (30.03.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ άφησε κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό.

«Θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τους νομούς. Θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε, πάντα όμως με προσεχτικό τρόπο», είπε ο Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας πως οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ερωτηθείς, χαρακτηριστικά, για το αν οι μετακινήσεις θα γίνονται από νομό σε νομό ή διαδημοτικά, είπε ότι «αυτό θα πρέπει να το δούμε στις επόμενες εβδομάδες. Οποιαδήποτε μεγάλα άλματα θα μας πάνε πίσω».

Ο Γιώργος Πατούλης παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας και ταυτόχρονα μεγάλη πίεση από τη κοινωνία για ανοίγματα. «Ο κόσμος είναι πολύ κουρασμένος. Το εμπόριο είναι πολύ κουρασμένο. Οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε αδιέξοδο. Μόνος σύμμαχος ο εμβολιασμός», είπε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Για το ενδεχόμενο ανοίγματος του λιανεμπορίου από Δευτέρα είπε πως «θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί γιατί μπορεί να υπάρξει μια περεταίρω φάση της πανδημίας. Θέλουμε να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι».

Κατά την άποψη του, πρέπει να γίνουν μικρά βήματα για τα ανοίγματα με πρώτο το λιανεμπόριο στις 5 Απριλίου, ενώ παρουσιάστηκε αντίθετος με το να ανοίξουν τα σχολεία ακόμη και στις 12 του μήνα. «Ένα άνοιγμα σχολείων αυτή τη στιγμή θα σήμαινε ιδιαίτερες διαδικασίες αύξησης των κρουσμάτων και περαιτέρω πίεσης του εθνικού συστήματος υγείας», τόνισε.

Σχετικά με την εστίαση ο Γιώργος Πατούλης τόνισε πως μετά τα μέσα Απριλίου θα αξιολογηθεί η κατάσταση, εκτιμώντας πως βλέπει την εστίαση να ανοίγει «προς το Μάιο».

Προηγούμενο Άρθρο

Μέτρα για εργαζόμενους και ανέργους: Πως θα πάρουν δώρο Πάσχα όσοι είναι σε αναστολή

Επόμενο Άρθρο

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο – 16 στην Π.Ε Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...