Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 23:15

Μείωση ενοικίων: Προστέθηκαν και τα περίπτερα στην απαλλαγή του 40% για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει  ότι, κατόπιν αιτήματος του, με επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών ενέχουσας θέσεως διορθωτικής αποφάσεως, συμπεριλήφθηκαν και τα περίπτερα στο ευεργετικό μέτρο της μείωσης ενοικίου κατά 40% για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και συγκεκριμένα με το ΦΕΚ Β’ 655/22-02-2021, διορθώσεις σφαλμάτων, στην Α.1025/2021 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, στο Παράρτημα του Πίνακα Β’, μετά τον κωδικό 46.90 προστέθηκε ο κωδικός 47.19.10.02 – Εκμετάλλευση περιπτέρου.

Υπενθυμίζεται όπως είχαμε ενημερώσει το αρμόδιο Υπουργείο είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με τη συμπερίληψη των περιπτέρων στην απαλλαγή του 40% από την καταβολή του μισθώματος, διότι το συμφωνητικό που συντάσσεται για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου, δεν αποτελεί συμφωνητικό εκμίσθωσης ή δωρεάν παραχώρησης ακίνητου και συνεπώς δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας που υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Taxisnet.

Επίσης,  το περίπτερο δεν θεωρείται ακίνητο, και έτσι το εισόδημα αυτό δεν αποτελεί εισόδημα από ακίνητα. Αυτός ήταν και ο λόγος που μέχρι και σήμερα δεν μπορούσαν να τύχουν μείωσης του ενοικίου λόγω της πανδημίας.

Προηγούμενο Άρθρο

Μηδενικά τα δείγματα φυτοφαρμάκων σε αγροτικά προϊόντα της Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με την Νέα Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...