Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, 10:44

Μαζική συμμετοχή στα τεστ, πειθαρχία στα μέτρα ζητά ο Περιφερειάρχης

Μαζική είναι η προσέλευση κατοίκων των Ιωαννίνων στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που διενεργούν rapid test στο χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Τα αποτελέσματα των τεστ θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση της τριήμερης εκστρατείας που σκοπό έχει να αποτυπώσει την ακριβή εικόνα της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ Γιώργος Δελλής έκανε λόγο για μία σημαντική πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη σημειώνοντας ότι το βασικό ζητούμενο είναι να αποτυπωθεί η επιδημιολογική εικόνα και βάση αυτής να σχεδιαστούν τα μέτρα.

Έκανε γνωστό ότι από τον Μάιο έχουν πραγματοποιηθεί περίπου τριάντα χιλιάδες μοριακοί έλεγχοι από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ που λειτουργούν στην περιοχή.

Το rapid test δίνει ασφαλή αποτελέσματα σε χρόνο που φτάνει μέχρι και τα δέκα λεπτά και αν βγει θετικό τότε ακολουθεί μοριακός έλεγχος.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε ότι η κατάσταση στην περιοχή παραμένει σοβαρή και ζήτησε αυστηρή τήρηση των μέτρων.

«Η πολύ καλή πορεία που είχε η περιοχή μας μάλλον προκάλεσε εφησυχασμό. Αυτό πληρώνουμε τώρα. Πρέπει να σεβαστούμε τα μέτρα και με πειθαρχία να περάσουμε την δύσκολη κατάσταση» ανέφερε σε δηλώσεις του απευθύνοντας έκκληση να αποφεύγεται ο συνωστισμός στους εξωτερικούς χώρους.

Οι έλεγχοι του γενικού πληθυσμού από τον ΕΟΔΥ θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Παρασκευής

Πηγή:epiruspost.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Εξυπηρέτηση του κοινού υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας λόγω COVID-19

Επόμενο Άρθρο

Χρυσή Αυγή: Όταν λέμε 13 χρόνια δεν εννοούμε 13 χρόνια! Πόσο θα μείνουν φυλακή τα ηγετικά στελέχη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...