Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 16:44

Μαζική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Πρέβεζας στην 24ωρη απεργία

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη σημερινή πανελλαδική 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην αξιολόγηση , την υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και τις αγωγές που κατέθεσε εναντίον του η Υπουργός Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην συγκέντρωση που διοργανώθηκε στην πλατεία δικαστηρίων στην Πρέβεζα τα ποσοστά της απεργίας κυμάνθηκαν από 87 έως 95%, ενώ οι διοργανωτές μίλησαν για την μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων μηνών. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύλλογοι, σωματεία και φορείς.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Γιάννης Παπαδόπουλος στην τοποθέτησή του μίλησε για μαζική διαμαρτυρία ενάντια στην στοχοποίηση των εκπαιδευτικών, στην υποχρηματοδότηση των σχολείων και αγώνα για ένα δημοκρατικό ανοιχτό και ελεύθερο σχολείο.Εκ μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης και τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας ,μίλησε ο Θεόδωρος Βενετικίδης, ασκώντας σκληρή κριτική στην Υπουργό Παιδείας κόντρα στον αυταρχισμό και την προσπάθειά του να βάλει -όπως ανέφερε- τις κινητοποιήσεις στον “γύψο”.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας Παναγιώτης Λελοβίτης τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας προσπάθησε να “φιμώσει” τον αγώνα των εκπαιδευτικών καταθέτοντας 3 αγωγές, για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων παιδιών και την αξιολόγηση με στόχο το κλείσιμο σχολείων. Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης εκ μέρους του Μετώπου Αριστερής Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ο Διονύσης Καββαδάς και εκ μέρους του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών ο Μαθιός Φιλιππούσης, οι οποίοι κάλεσαν τους συναδέλφους τους σε αγωνιστική ετοιμότητα, ενώ ακολούθησε πορεία στην κεντρική αγορά και την παραλία της Πρέβεζας.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Φωτογραφίες: onprevezanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Νεότερα από το φονικό στην Άρτα – Τον εκτέλεσε μπροστά στο γιο του

Επόμενο Άρθρο

Μη σύννομη η απόφαση για τη μεταφορά του τμήματος – του Μιχάλη Διακομιχάλη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...