Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 23:00

Μήνυμα του Στέργιου Γιαννάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Βίας κατά των Γυναικών

Στις 17/12/1999 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η πρόληψη και η δίωξη αυτού του είδους των εγκλημάτων αποτελεί υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας. Δυστυχώς, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής βίας δεν έχει ακόμα κυρωθεί από όλα τα Κράτη Μέλη.
Παράλληλα, η πανδημία επιδείνωσε την κατάσταση, καθώς σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, η βία κατά των γυναικών αυξήθηκε. Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο πρέπει να θυμόμαστε ότι για κάποιους η υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι μπορεί να είναι επικίνδυνη.
Πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των γυναικών που κινδυνεύουν από αυτού του είδους τα φαινόμενα.
Σε αυτή την κατεύθυνση, λειτουργεί η γραμμή 🆘 15900, η οποία απευθύνεται σε γυναίκες και προσφέρει άμεση βοήθεια σε περιστατικά έμφυλης βίας. Για να μην είναι ποτέ ξανά καμία γυναίκα μόνη
Προηγούμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 25 Νοεμβρίου

Επόμενο Άρθρο

Με 70 λάπτοπ και κόστος 100.000 εφοδιάζεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας για τον Covid 19 – Για τα σχολεία ούτε κουβέντα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...