Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 3:56

Μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας Νικόλαου Γεωργάκου για την 28η Οκτωβρίου

«Αγαπητοί συμπατριώτες χρόνια πολλά στο Έθνος μας, ζήτω η 28η Οκτωβρίου του «ΟΧΙ» των ηρώων!

Σήμερα όλοι μαζί, όλοι οι Έλληνες ανά την οικουμένη, εορτάζουμε με πατριωτική υπερηφάνεια την ιερή παρακαταθήκη εθνικής ομοψυχίας και ιστορικής ευθύνης και τιμούμε τα 80 χρόνια από το ηρωικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων του έπους του 1940.

Των ηρώων πατεράδων και μανάδων μας, των ηρώων παππούδων και γιαγιάδων μας, οι οποίοι έκαναν την υφήλιο ν’ αναγνωρίσει και να σεβαστεί τον ηρωισμό και τον πατριωτισμό των Ελλήνων για την ελευθερία και την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας μας.

Τους ήρωες του μετώπου στα βουνά της Ηπείρου και της Βορείου Ηπείρου απέναντι στην ιταλική επίθεση αλλά και αργότερα μετά τη συντριβή των Ιταλών στην Αλβανία, απέναντι στον πανίσχυρο γερμανικό στρατό ο οποίος και σταμάτησε τη σχεδιασμένη ταχεία προέλαση χαλώντας τα σχέδια των Ναζί, χάριν στον ηρωισμό του Ελληνικού Στρατού στα ανίκητα οχυρά της γραμμής Μεταξά, μέχρι και ανήμερα της παραδόσεως της Ελλάδας στους κατακτητές όπως και έγινε στο οχυρό Ρούπελ.

Την  παγκόσμια αποδοχή για την αυταπάρνηση και τη μαχητικότητα των Ελλήνων κατά των κατακτητών της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας και των συμμάχων τους, αλλά και απέναντι σε κάθε ολοκληρωτισμό και απειλή κατά του Έθνους και της Ελευθερίας, η οποία και περιγράφεται στη διεθνή παραδοχή “Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!”.

Αγαπητοί Δημότες,

Διανύουμε σήμερα το 2020 ως σύγχρονο δυτικό κράτος και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία περίοδο ελευθερίας και δημοκρατίας. Ογδόντα έτη μετά το ιστορικό γεγονός του «ΟΧΙ» των Ελλήνων και  της έναρξης του πολέμου, αντιμετωπίζουμε για μήνες ολόκληρους μία πρωτοφανή πανδημία.

Η κατάσταση αυτή δεν μας επιτρέπει να τιμήσουμε τους ήρωες του Έπους του 1940 του Ε.Σ., να τιμήσουμε την ηρωίδα γυναίκα Ηπειρώτισσα των χιονισμένων βουνών, να τιμήσουμε τα αθώα θύματα των εγκλημάτων της ναζιστικής κατοχής στη χώρα μας, να τιμήσουμε τα αθώα θύματα των αδερφών μας Εβραίων του ολοκαυτώματος, να τιμήσουμε τους πατριώτες της θρυλικής εθνικής αντίστασης που ακολούθησε όπως αρμόζει και τους οφείλουμε, μαζικά και με τις μέγιστες τιμές πραγματοποιώντας τις ανάλογες επετειακές παρελάσεις και εκδηλώσεις.

Σήμερα όμως όλοι μαζί εκ νέου με ενότητα, ομοψυχία και ατομική ευθύνη αλλά και πατριωτισμό, προστατεύουμε την πατρίδα από τις συνέπειες της πανδημίας και τους συνανθρώπους μας από τον ίδιο το θανατηφόρο ιό, ο οποίος πλέον δεν κάνει καμία διάκριση σε ηλικίες και χαρακτηριστικά.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου, ζήτω η Ελλάδα μας, τιμή και δόξα στους ήρωες του «ΟΧΙ» και του έπους του 1940!»

Προηγούμενο Άρθρο

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε Φιλιππιάδα και Ωρωπό

Επόμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Τιμώντας την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...