Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 6:24

Μήνυμα Δημάρχου Ζηρού Νίκου Καλαντζή για την 25η Μαρτίου

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, προέβη στο ακόλουθο μήνυμα: «Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια γιορτάζουμε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Τιμούμε τους ήρωες αγωνιστές που με αυταπάρνηση κέρδισαν την εθνική μας ανεξαρτησία και τη μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που συνδέθηκε άρρηκτα με την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Είναι στάση ζωής, είναι πράξεις και διδάγματα. Είναι η μέρα που οι Έλληνες ενωμένοι, με ομοψυχία εξέφρασαν τον καλύτερο εαυτό της χώρας μας. Και όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι, έχουν αποδείξει ότι κάνουν θαύματα. Με την επανάσταση του 1821 απέκτησαν ουσιαστικό νόημα και αξία λέξεις όπως: Πατριωτισμός, Ενότητα, Θάρρος και Αυταπάρνηση. Είναι η πιο ισχυρή απόδειξη ότι όταν ‘είμαστε εις το εμείς’ όπως γράφει στα «Απομνημονεύματα» ο Γιάννης Μακρυγιάννης οι μάχες όσο άνισες κι αν φαντάζουν μπορούν να κερδηθούν. Ειδικά όταν είναι αγώνες είναι υπέρ βωμόν και εστιών, όπως η ελληνική επανάσταση και πάνω απ’ όλους και όλα τίθενται τα ιδανικά της πατρίδας, της ελευθερίας, της ποιότητας στην ανθρωπιά και τη ζωή. Σήμερα, όσο κι αν κάποιες ειδήσεις είναι χαλκευμένες, δεν μπορούμε παρά να σκεφτόμαστε τον αγωνιζόμενο και δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.  Δυστυχώς ο πόλεμος δείχνει και πάλι το αποτρόπαιο πρόσωπό του στην καρδιά της Ευρώπης. Είναι επιτακτική η ανάγκη σήμερα οι όποιες διαφορές μεταξύ χωρών να λύνονται στο ειρηνικό πεδίο των διαπραγματεύσεων και επουδενί στο πολεμικό με τις κλαγγές των όπλων και τον θρήνο χιλιάδων θυμάτων.

Θα ήθελα κλείνοντας να ευχηθώ σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά με Υγεία, ειρήνη κι ευτυχία και τα διδάγματα του 1821 να είναι οδηγός στα βήματα όλων μας.

Παραδειγματιζόμαστε από τον αγώνα των αγωνιστών και με αισιοδοξία διεκδικούμε ένα δημιουργικό και καλύτερο αύριο».


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Η Πρέβεζα και η Ελληνική Επανάσταση. Σύντομη επισκόπηση του Σπύρος Σκλαβενίτη

Επόμενο Άρθρο

Επετειακό μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου για την 25η Μαρτίου και την εορτή του Ευαγγελισμού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...