Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 6:51

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Η μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει γίνει ποτέ (video)

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Φιλιππιάδας με την φωτιά που ξεκίνησε λίγο πριν της τρεις το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τα 12 εναέρια πυροσβεστικά μέσα πετούν συνεχώς σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την φωτιά όσο γίνεται περισσότερο πριν πέσει το φως της ημέρας με συνεχείς ρίψεις νερού, και συμβάλλουν καθοριστικά στις προσπάθειες να ελεγχθεί η πυρκαγιά, με τους πιλότους να δίνουν ηρωική μάχη ενάντια στις φλόγες.

Μέχρι στιγμής τα πυροσβεστικά οχήματα ξεπερνούν τα 70 από περιοχές της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας και ο αριθμός των πυροσβεστών τους 120.

Επίσης στην τεράστια κινητοποίηση συμβάλουν τα μέλη της ΛΕΚ Πρέβεζας με οχήματα και άντρες, περιπολικά, μηχανές της αστυνομίας, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πάνω από 50 υδροφόρες, ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές και δεκάδες μηχανήματα (μπουλντόζες, εκσκαφείς και άλλα) από την περιφέρεια Ηπείρου και ιδιωτών.

Το συντονισμό των επιχειρήσεων έχουν ο υποστράτηγος Χριστόφορος Μπόκας και ο Διοικητής της ΠΕΠΥΔ Ηπείρου Κωνσταντίνος Τσιώπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την μεγαλύτερη πυροσβεστική κινητοποίηση που έχει γίνει ποτέ στο νομό Πρέβεζας.

Τέλος σύμφωνα με άλλες πληροφορίες σε επιφυλακή βρίσκονται τα Νοσοκομεία της Ηπείρου και όλοι οι σταθμοί του ΕΚΑΒ.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Φωτιά Φιλιππιάδας – Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία και οι σταθμοί ΕΚΑΒ – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Επόμενο Άρθρο

Αλωνάκι: Η πιο γραφική παραλία της Ηπείρου με τα καταπράσινα νερά (βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...