Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 20:35

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Να αρθεί η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους

«Με πρόσφατη επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού σε όλους τους δήμους κοινοποιήθηκε η κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους». Η απόφαση αυτή στρέφεται ενάντια στο κοινωνικό δικαίωμα του αθλητισμού όχι μόνο των παιδιών, των νέων, αλλά και όλων των ηλικιακών ομάδων και έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του αθλητικού κόσμου, των γυμναστών και των φορέων τους, καθώς και των Σχολών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) της χώρας.

Ειδικότερα, μολονότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα, ικανοποιούσε μια ανάγκη σε οικογένειες και σε κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς ομάδες, που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα. Οι δραστηριότητες αυτές απασχολούσαν χιλιάδες άνεργους γυμναστές, με τις σχέσεις εργασίας χρόνο με το χρόνο να επιδεινώνονται, με αποκορύφωμα την επαίσχυντη “πληρωμή με το αντίτιμο”, “με το κεφάλι” δηλαδή των συμμετεχόντων, που καθιερώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με ό,τι σήμαινε αυτό για το μισθό των εργαζομένων.

Η ολική αποχώρηση της ΓΓΑ από το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» οδηγεί στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της ανάγκης του λαού για άσκηση, που αποδεδειγμένα θεωρείται από την κυβέρνηση πολυτέλεια, και έρχεται σε μια στιγμή που η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι τραγική, ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης και δύο χρόνια πανδημίας. Σηματοδοτεί όχι μόνο τον μηδενισμό της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους, αλλά και τη συνολική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον χώρο των γυμναστών, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση των απόφοιτων των ΙΕΚ και των κολεγίων, που ήδη πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ .

Παρ’ όλα αυτά, Η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπήρχαν, λειτουργούσε ευεργετικά για την ψυχοκινητική ισορροπία του ατόμου και προστάτευε από χρόνιες σωματικές, νοητικές και ψυχικές ασθένειες.

Τα παραπάνω αποτελούν τρανή επιβεβαίωση ότι η σωματική άσκηση, η ενασχόληση μ’ ένα άθλημα αποτελούν πολυτέλεια για την πλειοψηφία του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας. Οδηγός και εδώ για την κυβέρνηση είναι η εμπορευματοποίηση της ανάγκης του λαού για άσκηση.

Οι αντιδράσεις του αθλητικού κόσμου, των γυμναστών και των φορέων τους, που ζητούν την άμεση επαναφορά και αναβάθμιση του προγράμματος, είναι δικαιολογημένες.

Απαιτούμε

  • Αυτά τα προγράμματα να μην έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα καμία δηλαδή επιβάρυνση για την λαϊκή οικογένεια.
  • Να παρθεί πίσω αυτή η κατάπτυστη απόφαση και καλούμε τους εργαζόμενους, τους γονείς και τη νεολαία να την αντιπαλέψουν».
Προηγούμενο Άρθρο

Επανέρχεται σταδιακά το ρεύμα στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Αγνοείται 29χρονος στον Αμβρακικό – Είχε βγει με βάρκα βόλτα με φίλο του και τους έπιασε το μπουρίνι

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...