Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024, 9:11

Κώστας Μπάρκας: Τελευταίος προϋπολογισμός της Νέας Δημοκρατίας για τους λίγους και εκλεκτούς

Θα ξεκινήσω με ένα νέο, καινούργιο επεισόδιο του σκανδάλου των υποκλοπών, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και το οποίο είναι μια καινούργια αναγνώριση, του πώς λειτουργεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πριν από λίγο ευρωπαϊκό δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ΑΔΑΕ κατάφερε να διαπιστώσει και επίσημα την παρακολούθηση του Ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου από την ΕΥΠ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό η Ανεξάρτητη Αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου, συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας πως είναι παράνομος. Αυτό είναι μια καινούργια αλήθεια για το πώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λειτουργεί και χρησιμοποιεί το Σύνταγμα της χώρας και τις δομές της κυβέρνησης για να ελέγχει πολιτικούς φίλους και αντιπάλους.

Μπαίνοντας στο σχέδιο του Προϋπολογισμού, θέλω να επισημάνω δύο χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι ότι οι Βουλευτές της επαρχίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, σε αυτό το βήμα έρχονται και κάνουν προεκλογική ομιλία λέγοντας τις παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατά την περίοδο των τριάμισι ετών που βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας. Προφανώς ανοίγει η προεκλογική συζήτηση, ο προεκλογικός χρόνος και φαντάζομαι ότι για τον λόγο αυτό δεν γνωρίζετε τίποτα για το τι λέει ο Προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί, τον οποίο θα ψηφίσετε, φαντάζομαι, αύριο, αλλά αυτό που κάνετε είναι να λέτε όλοι τα ίδια επιχειρήματα, τα οποία προφανώς μοιράζονται σε κείμενο το οποίο μοιράστηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας από το Μαξίμου και έρχεστε εδώ όλοι και λέτε τα ίδια, μα ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα.

Γνωρίζετε όλοι σας ότι αυτά τα οποία λέτε και κάνετε έχουν τεράστια απόσταση από αυτά που βιώνει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και μιλάω για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, γιατί είναι γεγονός, είναι μια αλήθεια ότι υπάρχει ένα μικρό ποσοστό Ελλήνων και Ελληνίδων, οι οποίοι πίνουν νερό στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και είναι το 7% το οποίο έχει πλουτίσει με τις πολιτικές οι οποίες ασκούνται από τη Νέα Δημοκρατία. Οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες από το ψέμα. Λέτε, αυξήθηκαν οι εξαγωγές. Δεν λέτε όμως ότι αυξήθηκαν πολύ περισσότερο οι εισαγωγές για τη χώρα μας. Λέτε, μειώθηκε η ανεργία. Δεν λέτε ότι παραδώσατε την ανεργία, η κυβέρνηση Σαμαρά στο 27% και μάλιστα στους νέους ήταν στο 52%,  στις γυναίκες δε στο 57%. Σας παραδώσαμε την ανεργία στο 17% και μάλιστα είχαμε καταργήσει και ένα ρατσιστικό νόμο, ο οποίος λεγόταν υποκατώτατος μισθός, όπου οι νέοι έως 25 ετών αμείβονταν με λιγότερες αποδοχές σε σχέση με τον τότε κατώτατο μισθό. Εμείς, για να θυμάστε τα πεπραγμένα σας, νομοθετήσαμε την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, νομοθετήσαμε τον αιτιολογημένο λόγο απόλυσης, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, δώσαμε την 13η σύνταξη, πράγματα που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάργησε.

Λέτε, έχουμε ανάπτυξη, έχουμε αύξηση στις τραπεζικές καταθέσεις. Δεν λέτε όμως ότι η ανάπτυξη αυτή αναφέρεται σε λίγους, σε αυτούς τους οποίους προφανώς και βοηθάτε, αυτοί που πλουτίζουν από την ενεργειακή κρίση, από την κρίση στην υγεία, κλπ, αφορά το 7% μόνο του πληθυσμού και απομυζούν τον πλούτο από το υπόλοιπο 93% που με δυσκολία τα βγάζουν πέρα. Είναι σαφές ότι για αυτούς τους λίγους ενδιαφέρεστε, σε αυτούς δίνετε αναφορά. Είναι γεγονός, ότι θέλετε οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας να πλουτίζουν, είναι γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτούς υπερασπίζεται. Συνεχίστε λοιπόν να ενισχύετε τα κέρδη των πολυεθνικών, τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων, συνεχίστε να αυξάνετε τα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ενέργειας. Εμείς τασσόμαστε με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, υπερασπιζόμαστε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και τασσόμαστε ενάντια στην ασφυξία των πολιτών.

Εξάγετε υποκλοπές. Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήταν παρελθόν. Εξάγετε διαφθορά. Η κυρία Ευρωβουλευτής, η οποία ελέγχεται, είχε κάποια χαρακτηριστικά. Ήταν μέλος του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, το οποίο πλέον είναι όλο ενταγμένο στη Νέα Δημοκρατία, είναι υπουργοί και ήταν συναγωνίστρια σας στο ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Όλοι εσείς, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ήσαστε μαζί της στο ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Ήσαστε μαζί της στην ιστορία του Μακεδονικού. Μακάρι λοιπόν να έλειπαν 20 ευρώ από τον πάκο των χαρτονομισμάτων, που φέρεται η κυρία αυτή να έχει στην κατοχή της, για να μπορούσε να τα έχει ο Κώστας Φραγκούλης, που αν τα είχε τώρα θα ζούσε.

Απέναντι στη δημοκρατική και κοινωνική κατάπτωση, στην οποία μας έχει οδηγήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμείς λέμε στον ελληνικό λαό, ότι ναι, υπάρχει άλλη πρόταση και ναι, είμαστε κοντά σ’ αυτό που όλες και όλοι ψιθυρίζουν, σύντομα θα σας ρίξει ο ελληνικός λαός, σύντομα θα φύγετε, σύντομα θα είστε παρελθόν.

Δικαιοσύνη παντού με ουσιαστική αντιμετώπιση της ακρίβειας, πλαφόν στην τιμή και στο περιθώριο κέρδους των εταιρειών που υπερασπίζεστε, ανάκτηση του 51% της ΔΕΗ, φορολόγηση των υπερκερδών των φίλων σας παρόχων ενέργειας, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, επαναφορά της 13ης σύνταξης την οποία καταργήσατε και την οποία είχαμε νομοθετήσει τον Μάιο του 2019. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Αύξηση του αφορολογήτου στα 10 χιλιάδες ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αυταπασχολούμενους. Προστασία της πρώτης κατοικίας, την οποία εσείς δίνετε στους φίλους σας τα funds, γιατί έχετε και ανθρώπους με τους οποίους ήσαστε μαζί στην Κοινοβουλευτική σας Ομάδα, ξέρετε εσείς. Διαγραφή μέρους των χρεών.

Κυρίες και Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, είναι γεγονός ότι είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός τον οποίο θα υπερψηφίσετε. Χαρείτε το, γιατί η αλλαγή είναι πολύ κοντά και θα γίνει γεγονός στις εκλογές οι οποίες σύντομα θα έρθουν.

Προηγούμενο Άρθρο

Η ολιστική ανάδειξη της Νικόπολης, προτεραιότητα για το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Επόμενο Άρθρο

Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΑΡΤΟΣ του π. Δημητρίου Μπόκου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...