Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, 15:43

Κώστας Μπάρκας: Σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο που ανοίγει ο Τουρισμός, ακόμα και από τους ίδιους τους εκπροσώπους του κλάδου

Τις επιφυλάξεις για τον τρόπο που ανοίγει ο Τουρισμός, όπως άλλωστε αναφέρουν φορείς εργοδοτών και εργαζόμενων του κλάδου, ανέδειξε κατά την τοποθέτησή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Τηλεοπτικού Σταθμού Open, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Όπως επισήμανε σε σχετική ερώτηση, για το αν ο Τουρισμός στη χώρα ανοίγει χωρίς σχέδιο, ο κ. Μπάρκας σημείωσε «Δεν το λέω εγώ (σ.σ: το άνοιγμα χωρίς σχέδιο), το λένε τα στοιχεία, θεωρώντας ότι προφανώς θα πρέπει να προστατεύσουμε τον τουρισμό. Υπάρχουν πάρα πολλοί εργαζόμενοι και επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ένα σχέδιο για το μεγαλύτερο γρανάζι, που κινεί την οικονομία της χώρας μας, το οποίο το προηγούμενο διάστημα, λόγω κορωνοϊού, είχε υποστεί πολύ μεγάλο πλήγμα. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να ήμαστε περισσότερο προστατευμένοι. Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις, όσον αφορά το πώς θα πρέπει να ανοίξει ο τουρισμός, για να προστατέψουμε επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει για να προστατευθεί το σύνολο της κοινωνίας. Θεωρώ, ότι θα έπρεπε να υπάρχουν πιο σκληρά πρωτόκολλα για τον τρόπο που προχωρά ο εμβολιασμός. Είδατε κι εσείς τη δύσκολη θέση, στην οποία βρέθηκε ο Υπουργός Τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης, στη συνέντευξή του στο BBC. Εκεί αναδείχθηκαν όλες οι αδυναμίες στους χειρισμούς της κυβέρνησης, όσον αφορά τον Τουρισμό. Δεν διεκδικήσαμε τον εμβολιασμό όλων των ανθρώπων, που έρχονται στην Ελλάδα. Δεν διεκδικήσαμε το τεστ των 72 ωρών για όλους τους τουρίστες, παρά μόνο χωρίζουμε τους τουρίστες ανά χώρα και προορισμό. Νομίζω ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο σοβαροί, ακριβώς γιατί ο Τουρισμός αποτελεί το σημαντικότερο γρανάζι της κοινωνίας.».

Αναφορικά με τη συζήτηση που έχει προκύψει για το πλαίσιο ποινών στη χώρα μετά από το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που έχει συγκλονίσει τη χώρα, ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι «άποψη για τον Ποινικό Κώδικα της χώρας θα πρέπει να έχουν πρωτίστως οι καθ’ ύλη αρμόδιοι, δηλαδή οι επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται πάνω σ’ αυτά. Είμαι πατέρας ενός μικρού παιδιού και με επηρέασε πάρα πολύ αυτό το έγκλημα, μου είναι δύσκολο να το διαχειριστώ ψυχολογικά. Θα πρέπει οι επιστήμονες να μας πουν, να μας προτείνουν τι πρέπει να συμβαίνει σε τέτοιου είδους εγκλήματα. Είναι πάρα πολύ απλό. Πρέπει ένας δικαστής, ένας εισαγγελέας, άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με τέτοια ζητήματα καθημερινά, να προτείνουν και σε εμάς, γνωρίζοντας οι ίδιοι τι συμβαίνει, τι θα πρέπει να γίνεται σε ανάλογα ζητήματα.».

Δείτε σχετικά στο παρακάτω video:

Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Ζηρού: Ανακοίνωση για επαναλειτουργία των Παιδικών Σταθμών

Επόμενο Άρθρο

Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Π.Γ.Ν.Ιωαννίνων την Τετάρτη 26 Μαΐου, έξω από το Δημαρχείο στη Φιλιππιάδα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...