Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 14:42

Κώστας Μπάρκας: Σε κοροϊδία της κυβέρνησης προς τον αγροτικό κόσμο εξελίσσεται η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης

Εξακόσιες πενήντα χιλιάδες αγρότες και οι οικογένειές τους σε όλη τη χώρα βιώνουν, δυστυχώς, άλλη μια φορά την τραγική διαχείριση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προχώρησε σε οριζόντια περικοπή 15% κατά μέσο όρο στη βασική ενίσχυση, στερώντας ένα ποσό της τάξης των περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ από τους Έλληνες αγρότες για δικαιώματα που νόμιμα κατέχουν από τις κοινοτικές ενισχύσεις.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει να βάλει απέναντι τον αγροτικό κόσμο της χώρας, αφού οι μισοί ελαιοπαραγωγοί έχουν μείνει εκτός ενίσχυσης από το Μέτρο 21, ένας στους δέκα κτηνοτρόφους δεν έλαβε την ειδική ενίσχυση των 4 ευρώ/ζώο, ένας πολύ μικρός αριθμός αμπελοκαλλιεργητών εντάχθηκε στον «πράσινο τρύγο», η πλειοψηφία των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών έχουν μείνει εκτός επιστρεπτέας ενίσχυσης, η πλειοψηφία των δραστηριοποιούμενων στις λαϊκές αγορές έχουν επίσης μείνει εκτός ενισχύσεων και τώρα ήρθε ως επιστέγασμα η περικοπή 15% κατά μέσο όρο των ενισχύσεων που δικαιούνται οι αγρότες από την ΚΑΠ.

Πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 ήταν ο χρονοπρογραμματισμός των πληρωμών των ενισχύσεων των αγροτών και σε μεγάλο βαθμό αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε. Ο αγρότης ελάμβανε έγκαιρα και στις ημερομηνίες που ανακοινώνονταν τις πληρωμές των ενισχύσεων στους λογαριασμούς του. Φέτος όμως οι αγρότες θυμούνται ξανά τι σημαίνει να μην τηρείται κανένα χρονοδιάγραμμα, καμία προθεσμία, ημερομηνία αλλά, δυστυχώς από ότι φαίνεται, και καμία δέσμευση ως προς το πόσο και πότε.

Το λιγότερο που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση είναι να επιστρέψει άμεσα τα 100 εκατομμύρια ευρώ, που παράνομα παρακράτησε, στους αγρότες.  

Προηγούμενο Άρθρο

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας: ”Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε αναστολή”

Επόμενο Άρθρο

Ν. Καρδούλας: Πόσα θα είναι τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι στις 31.12.2020 – Όλες οι προβλέψεις

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...