Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 6:11

Κώστας Μπάρκας: Η κυβέρνηση δεν θέλει να ακούει κριτική για τα λάθη που έχει κάνει και παραποιεί την πραγματικότητα

Τις αστοχίες και τα λάθη της κυβέρνησης, που οδηγούν σε εκ νέου έξαρση της πανδημίας και σε μεγάλη οικονομική κρίση, ανέδειξε κατά την τοποθέτησή του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι» ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

«Κάνουν λόγο για ύπαρξη χιλίων εκατό κλινών Εντατικής Θεραπείας, ενώ την ίδια στιγμή ο Υπουργός Υγείας ανακοινώνει διακόσιες. Το 1.100 με το 200 έχει μια μεγάλη διαφορά. Κάνουν λόγο για μικρότερη ύφεση σε σχέση με άλλες χώρες, δεν υπολογίζουν όμως ότι η ελληνική κοινωνία βγαίνει από μια δεκαετή κρίση. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε τίποτα για να διαχειριστεί αυτή την κρίση. Έπρεπε να πάρει εμπροσθοβαρή μέτρα, ώστε η αναμενόμενη ύφεση να ήταν όσο το δυνατόν μικρότερη και στο τέλος της κρίσης η οικονομία να επέστρεφε γρηγορότερα σε τροχιά ανάπτυξης. Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έλεγαν ότι το 2019 θα υπάρξει ανάπτυξη 4% και στο πρώτο τρίμηνο του 2020 έχουμε ύφεση 0,9%, πριν δηλαδή ενσκήψει η πανδημία στη χώρα.».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην αξιολόγηση της κυβέρνησης στη διαχείριση της κρίσης σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η Παιδεία, η Υγεία και ο Τουρισμός, ο κ. Μπάρκας σημείωσε «η πραγματικότητα είναι ότι κλείνουν τα σχολεία τρεις μέρες αφότου άνοιξαν. Η πραγματικότητα είναι ότι ο αριθμός των Μονάδων Εντατικής δεν είναι αυτός που ανακοινώνει η κυβέρνηση. Η πραγματικότητα είναι ότι τα σοβαρά περιστατικά που χρειάζονται νοσοκομειακή παρακολούθηση συνεχώς αυξάνονται. Η πραγματικότητα είναι επιχειρήσεις κλείνουν και προστέθηκαν διακόσιες χιλιάδες νέοι άνεργοι στη χώρα. Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να στηρίξει όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται στον πυρήνα της κρίσης. Παλαμάκια και χειροκροτήματα ακούγαμε για τους εργαζόμενους στην Υγεία, καμία πρόσληψη σε γιατρούς και σε νοσηλευτές. Παλαμάκια και χειροκροτήματα ακούγαμε για τους εκπαιδευτικούς, με είκοσι χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς άνοιξαν τα σχολεία. Παλαμάκια και χειροκροτήματα για τους μαθητές, από 22 που ήταν το ανώτατο όριο μαθητών ανά αίθουσα η κυβέρνηση το πήγε στο 27 εν μέσω πανδημίας. Βεβαίως τα πήγαμε καλά στο πρώτο κύμα της πανδημίας, τότε που η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να κάνει lockdown δύο μηνών. Τώρα έχουμε τα απότοκα αυτής της κρίσης. Ο κ. Θεοχάρης άνοιξε τον τουρισμό έτσι όπως τον άνοιξε. Πήγαν στη Σαντορίνη και βγάλαν φωτογραφίες με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Αυτά τα πράγματα είναι πέρα από κάθε φαντασία για μια κυβέρνηση, που είχε όλο τον χρόνο να σχεδιάσει πράγματα. Είχε πέντε μήνες να σχεδιάσει το άνοιγμα των σχολείων, είχε χρόνο να σχεδιάσει το άνοιγμα του τουρισμού και δεν έκανε σχεδόν τίποτα. Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να ακούει κριτική για τα λάθη που έχει κάνει και συστηματικά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.».

Δείτε σχετικά στο παρακάτω video:

Προηγούμενο Άρθρο

Διεύρυνση της οργανωτικής επιτροπής «200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Επόμενο Άρθρο

«Τρεις γενιές σε μια συνταγή» Μια ψηφιακή δράση των Φίλων της Λαογραφικής Συλλογής «Γεώργιος Γιάννος»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...