Μπορεί να διανύουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, όμως για ορισμένους ο μήνας πραγματικά έχει 9 και στην προκειμένη περίπτωση στην δημοτική αρχή του δήμου Πρέβεζας, η οποία μέχρι και σήμερα που έγινε το ρεπορτάζ έπειτα από καταγγελίες που δεχθήκαμε στο ON TV, δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί τους.
Οι καταγγελίες έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, οι οποίοι πηγαίνουν παρακαλώντας και από τον Μάΐο κάνοντας αιτήσεις στον δήμο όπως οι ίδιοι λένε, να τους καθορίσει τις ακτές που θα υπάρχουν οι υποδομές προκειμένου και εκείνοι να μπορέσουν να κάνουν ένα μπάνιο στην θάλασσα, όπως κάνουν όλοι.
Μάταια όμως, όπως πάνε έτσι φεύγουν με δάκρυα στα μάτια και με ένα μεγάλο ερωτηματικό και μια ερώτηση ΓΙΑΤΙ;
Ο κ. Βασίλης Χρόνης, ζούσε για πολλά χρόνια στην Αθήνα και όταν βγήκε στην σύνταξη επέστρεψε στην γενέτειρά του την Πρέβεζα για να περάσει να υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, όμως η μοίρα τον χτύπησε άσχημα και του δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην υγεία του και αυτή την στιγμή κινείται σε αναπηρικό καροτσάκι, μη μπορώντας να εξυπηρετηθεί ούτε ο ίδιος.
Δίπλα του πάντα και παντού η σύζυγός του, συνταξιούχος νηπιαγωγός και η ίδια άτομο με αναπηρία, καθώς ο καρκίνος την ‘’χτύπησε’’ 3 φορές.
Παρόλα αυτά είναι εκεί, στήριγμα στον σύζυγό της και με παράπονο στα μάτια μας λέει: ‘’μας στερούν κάθε τι που απολαμβάνουν όλοι ελεύθερα.. εμείς είμαστε πολίτες τρίτης κατηγορίας;’’.
Οι ίδιοι έκαναν αίτηση στον δήμο από τον Μάΐο και παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις τόσο από τον δήμαρχο όσο και τον αντιδήμαρχο Λεωνίδα Αργυρό για την τοποθέτηση του της ειδικής ράμπας ΑμΕΑ στην περιοχή της Κυανής Ακτής, έχουμε φτάσει στα μέσα του τρίτου μήνα του καλοκαιριού και όλα έμειναν στα λόγια, η καλύτερα πάνω σε παλέτες που βρίσκεται το μηχάνημα, το οποίο πέταξαν πρόχειρα κάποιοι προκειμένου να πουν ότι έκαναν κάτι.
Απελπισμένοι, απογοητευμένοι και λυπημένοι τόσο ο κ. Χρόνης όσο και η σύζυγός του, πληρώνουν φυσιοθεραπευτή προκειμένου να τους κάνει ασκήσεις εν πλω, αλλά και ο ίδιος πλέον δεν μπορεί, αφού πολλές φορές έχει μετακινήσει τον κ. Χρόνη στα χέρια.
Στα χέρια μεταφέρουν και πολλοί επισκέπτες στην Πρέβεζα μέλη των οικογενειών τους άτομα με κινητικά προβλήματα, προκειμένου να τους δώσουν την χαρά το να κολυμπήσουν έστω και λίγο.
Και η κα Καλλιόπη Τζιάλα όπου ο σύζυγός της αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα μετά από πτώση που είχε με τους γιατρούς να συστήνουν θαλασσοθεραπείες, με την ίδια όμως να είναι ανήμπορη να μεταφέρει τον σύζυγό της στα χέρια και μέσα στην θάλασσα.
Τελικά το δικαίωμα στο κολύμπι το έχουν όλοι ή μόνο όσοι δεν αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, τελικά η πολιτεία βρίσκεται δίπλα στον κάθε πολίτη ή επιλεκτικά και εκεί που θέλει;
Πάντως ότι και να πούμε ότι να γράψουμε η κατάσταση παραμένει η ίδια και στην προκειμένη περίπτωση θα λέγαμε ότι τελικά ντράπηκε και η ντροπή….