Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, 20:28

Κρήτη: Με εισαγγελική εντολή ζητήθηκαν τα στοιχεία όσων ξεκίνησαν την κατάληψη

Αναστάτωση έχει προκαλέσει το έγγραφο του αστυνομικού τμήματος Πλατανιά, το οποίο ζητούσε τα στοιχεία των παιδιών που ξεκίνησαν κατάληψη σε σχολείο των Χανίων.

Στο έγγραφο, αναφερόταν πως η η αστυνομία ενημερώθηκε, πρώτον, ότι στις 29 Σεπτεμβρίου (την περασμένη Τρίτη δηλαδή), στις 5:30 το πρωί, «ομάδα 6-7 μαθητών που πρόσφατα εκλέχθηκε στο 15μελές» έκλεισε την εξωτερική πόρτα του σχολείου «με σκοπό τον χαβαλέ» και, δεύτερον, ότι το σχολείο επικοινώνησε με τους κηδεμόνες των παιδιών, αλλά μόνο ένας σήκωσε το τηλέφωνο.

Με βάση την ενημέρωση,  από το σχολείο η αστυνομία ζήτησε τα πλήρη στοιχεία, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των γονιών-κηδεμόνων τους καθώς και την θέση των τελευταίων  για την κατάληψη.

Η αστυνομία πάντως από την πλευρά της απαντά πως κινήθηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Δείτε το έγγραφο:

Συγκεκριμένα , η αστυνομία αναφέρει πως:

“Σχετικά με έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά Χανίων, που διακινείται σε ιστοσελίδες και σε social media, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

  • το έγγραφο αυτό συντάχθηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, που απεστάλη για εκτέλεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά,
  • αφορά σε διερεύνηση περιστατικών για τα οποία ενημερώθηκαν εγγράφως οι εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές και τα οποία περιλαμβάνονται στο περιεχόμενου του παραπάνω εγγράφου του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά.”

Πηγή:pronews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Κοροναϊός: Θετικοί υπάλληλοι που εργάζονται σε δύο γηροκομεία στα Ιωάννινα

Επόμενο Άρθρο

«Διαζύγιο» στο Δήμο Πάργας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...