Κορονοϊός: 1.497 νέα κρούσματα, 29 θάνατοι και 510 διασωληνωμένοι – 1 Π.Ε Πρέβεζας, 36 Π.Ε Ιωαννίνων και 1 Π.Ε Θεσπρωτίας

Ημερομηνία:

Όλα αυτά ενώ το εμβολιαστικό πρόγραμμα «τρέχει» με την πλατφόρμα για τα εμβόλια να έχει ανοίξει πια για όλο τον ενήλικο πληθυσμό (σ.σ. με τα τέσσερα σκευάσματα στους 30 και άνω και το Johnson & Johnson στους 18 έως 29), ενώ πλέον αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση για εμβολιασμό των παιδιών και στην χώρα μας, μετά το «πράσινο» του EMA για το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 12 ως 15 ετών.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 29 Μαΐου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.497, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 400.395 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 25 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.152 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.024 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 510 (61.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.417 ασθενείς. Οι εισαγωγές1 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 203 (ημερήσια μεταβολή -12.12%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 218 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείτε την κατανομή των κρουσμάτων

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έκτακτο Δελτίο Υψηλού Κινδύνου Εκδήλωσης Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Κυριακή 28-06-2026

Σύμφωνα με τον από 27-06-2026 Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου...

Με λαμπερά εγκαίνια άνοιξε τις πύλες του το «Limanaki» στο Κανάλι Πρέβεζας – Ένας νέος all day προορισμός δίπλα στο κύμα (video-pics)

Παρουσία εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, επιχειρηματιών, συγγενών, φίλων και πλήθους...