Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, 15:12

Κορονοϊός: Σκληρότερο lockdown τις ημέρες των γιορτών – Όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι για πολλές περιοχές

Παρά το lockdown που εφαρμόζεται καθολικά στην χώρα από τις 7 Νοεμβρίου τα κρούσματα κορονοϊού δεν πέφτουν ή τουλάχιστον δεν πέφτουν στον βαθμό που περίμεναν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι θάνατοι από επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα το σύστημα Υγείας να πιέζεται.

Μάλιστα τον Δεκέμβριο οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει ήδη τους 1300 σε όλη τη χώρα ενώ κυβέρνηση και ειδικοί φοβούνται τυχόν χαλάρωση τις ημέρες των εορτών και προαναγγέλλουν σκληρότερα μέτρα, ειδικά στις περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εορτών ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

Παράλληλα προανήγγειλε σκληρότερα μέτρα στις περιφέρειες όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν, ή πέφτουν αργά ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις. Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως «κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Χρυσοχοΐδης: Θα σφραγιστούν περιοχές ακόμα και σπίτι – σπίτι αν χρειαστεί

Στο ίδιο μήκος κλίματος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυοχοϊδης που πραγματοποίησε έκτακτη επίσκεψη στη Δυτική Αττική. Το μήνυμα που έστειλε, μετά από ευρεία σύσκεψη στην Ελευσίνα, είναι ότι, “κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του”.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συμμετείχε σήμερα, σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ελευσίνας, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, εκπροσώπων της Περιφέρειας, δημάρχων της Δυτικής Αττικής και υγειονομικών φορέων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Δεν έχω να πω πολλά, στην πραγματικότητα έχω να πω ένα μόνο: Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι – σπίτι… Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί».

«Πυρετός» συσκέψεων στη Θεσσαλονίκη από Χαρδαλιά

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων σχετικά με την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων όπως εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή, την πορεία των ελέγχων που διενεργούνται από τις αρμόδιες Αρχές για την τήρηση των μέτρων, καθώς και το επιχειρησιακό σχέδιο προστασίας ενόψει των εορτών.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς , σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της διαδικασίας πρόσληψης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας των 192 στελεχών για τις ανάγκες της ιχνηλάτησης και αντιμετώπισης υγειονομικών απειλών, (30 στελέχη εκ των οποίων τοποθετούνται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), θα έχει την ευκαιρία να επιβλέψει από κοντά τις προετοιμασίες που γίνονται για την υποδοχή τους από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Προηγούμενο Άρθρο

Θλίψη και αποτροπιασμός για τον θάνατο αδέσποτων ζώων στην περιοχή του Βράχου

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 1190 νέα κρούσματα και 85 νεκροί στην Ελλάδα – 1 Π.Ε Ιωαννίνων, 2 Π.Ε Άρτας και 1 Π.Ε Θεσπρωτίας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...