Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 1:05

Κορονοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στην Ελλάδα – Άλλοι δύο θάνατοι

Αυξάνονται οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα. Σήμερα το μεσημέρι, άλλοι δύο συμπολίτες μας κατέληξαν. Πρόκειται για δύο άνδρες 85 και 87 ετών που νοσηλεύονταν στο ΝΙΜΤΣ.

Πλέον, οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας είναι 98. Νωρίτερα, σήμερα, έγινε γνωστό πως τρεις άνδρες κατέληξαν. Οι δύο νοσηλεύονταν στο “Σωτηρία” και ο ένας στο ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 52η θέση παγκοσμίως σε συνολικό αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων, έναντι της 43ης που βρισκόταν πριν μία εβδομάδα. Είναι επίσης 17η στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και την προηγούμενη Κυριακή.

Με περίπου 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού (έναντι 161 την προηγούμενη εβδομάδα), η Ελλάδα έχει μια αναλογία που την τοποθετεί χαμηλά, στην 81η θέση παγκοσμίως, έναντι της 75ης θέσης την προηγούμενη Κυριακή και της 66ης την προπροηγούμενη. Βρίσκεται επίσης -όπως πριν επτά μέρες- στην 23η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο παγκόσμιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι περίπου 228, συνεπώς η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το διεθνή μέσο όρο, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν λίγο πάνω από αυτόν.

Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής περίπου εννέα θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού (από επτά την προηγούμενη Κυριακή), γεγονός που την τοποθετεί στην 49η θέση διεθνώς (από 38η θέση πριν επτά μέρες) και στην 18η στην Ευρωπαϊκή Ένωση (από 17η). Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι περίπου 14 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων, συνεπώς η χώρα μας βρίσκεται αρκετά κάτω από το διεθνή μέσο όρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός: Τροποποιήσεις στις διευκολύνσεις για επιχειρήσεις και εργαζομένους – Τι αλλάζει

Επόμενο Άρθρο

Διανομή τροφίμων και βασικών ειδών από τον Δήμο Πάργας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...