Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 4:09

Κοινότητα Βρυσούλας: Άλυτα τα προβλήματα υδροδότησης – Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση

Η παρακάτω επιστολή έχει ως αποδέκτες την ΔΕΥΑΠ, το Δήμο Πρέβεζας και την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Πρέβεζας.

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε από το χρονικό διάστημα της ανάληψης αρμοδιότητας και ευθύνης της Υπηρεσίας σας για την τοπική κοινότητα Βρυσούλας (Δ.Δ. Λούρου) τις παρακάτω πληροφορίες:

α) Την 23/07/2022 ποιός είχε τη διαχείριση και την ευθύνη της υδροδότησης της Κοινότητάς Βρυσούλας; Καθώς εκείνη την ημέρα καταστροφική πυρκαϊά κατέκαψε μεγάλο μέρος του οικισμού απειλώντας ανθρώπινες ζωές, καταστρέφοντας περιουσίες καθώς και μια οικία ηλικιωμένης κατοίκου, ενώ ταυτόχρονα το χωριό στερούνταν υδροδότησης, πρόβλημα για το οποίο έχει ενημέρωθεί εγκαίρως η Δημοτική Αρχή και η Υπηρεσία σας και κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

β) Κατά το μέρος που αναλογεί στην Υπηρεσία σας, παρακαλούμε να ενημερωθούμε εγγράφως, για το σχεδιασμό ή τη πρόθεση αντιμετώπισης του ιδιαίτερου προβλήματος που αντιμετωπίζει η κοινότητα μας τα τελευταία χρόνια με την έλλειψη νερού στις οικίες των ηλικιωμένων κατοίκων της.

γ) Επιπλέον ως άνω, να ενημερωθούμε για την πορεία εκτέλεσης γεώτρησης στο σημείο που υπεδείχθη από τον Προϊστάμενο του Ι.Γ.Μ.Ε. κ Νικολάου στην κοινή συνάντηση Διευθυντών Υπηρεσίας σας, κ. Δημάρχου και Προέδρου Κοινότητας Βρυσούλας τον Αύγουστο του 2022 και έπειτα από τις διαβεβαιώσεις ότι έχει εξασφαλιστεί το κονδύλιο για την υλοποίηση του.

δ) Τέλος να μας γνωστοποιηθεί ονομαστικά (είτε ως θεσμικός ρόλος) ο έχων την ευθύνη της αδιάλειπτης παροχής του δημόσιου αγαθού του νερού στους κατοίκους της Κοινότητας και της επίλυσης ζητημάτων που αφορούν το νερό.

Απαντήσεις Υπηρεσιών σας να εκδοθούν προς Δικαστική χρήση, καθώς οι καθυστερήσεις στην ανάληψη δράσης, από οιονδήποτε αρμόδιο για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος προσκρούουν σε διατάξεις της κείμενης Νομοθεσίας και των Συνταγματικών επιταγών.

Τέλος και μέσω της παρούσης, να σας υπενθυμίσουμε οτι το πρόβλημα υδροδότησης του χωριού παραμένει άλυτο ενώ πλησιάζει η νέα αντιπυρική περίοδος και τα ενδεχόμενα προβλήματα που αφορούν την υδροδότηση των νοικοκυριών αλλα και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πυρκαϊών κλπ) επίκειται να ενταθούν από 15 Μάη και έπειτα (τουλάχιστον αυτό παρατηρείται τα προηγούμενα χρόνια).

Αναμένουμε οι Υπηρεσίες σας να σταθούν αρωγοί στα προβλήματα του χωριού μας.

Η παρούσα κοινοποιείται και στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Πρέβεζας για τυχόν δικές τους ενέργειες.

Οι πολίτες και ο Προέδρος της Κοινότητας Βρυσούλας επιφυλάσσονται επι παντός νομίμου δικαιώματος που ανακύπτει από τη μη επίλυση του προβλήματος.

Με εκτίμηση! 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 

ΚΟΛΙΟΦΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Πασχαλινό Bazaar του Δήμου Πρέβεζας για το χαμόγελο του παιδιού

Επόμενο Άρθρο

Ξεκινά και η ανάπλαση και διαμόρφωση στην πλατεία Νέας Σαμψούντας με την υπογραφή του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...