Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:52

Κλειστά τα χαρτιά του κρατάει ο Νίκος Γεωργάκος για Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και ΔΕΥΑΠ

Ο χρόνος πλησιάζει για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκεί όπου θα ανακοινωθεί αν θα υπάρχουν αλλαγές σε τρεις θέσεις, μία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και δύο σε επιχειρήσεις (ΔΕΥΑΠ και Λιμενικό Ταμείο).

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τις δύο εξ αυτών, μίας και από πολύ νωρίς όπως ο ίδιος έχει ανακοινώσει θα παραχωρήσει την θέση του προέδρου στο Λιμενικό Ταμείο, στον Γρηγόρη Κουμπή.

Για τις άλλες δύο θέσεις, πολλά ακούγονται και λέγονται -τύπου καφενείου-, αφού πρόκειται για επίσης δύο θέσεις που πολλοί τις θέλουν, εντός και εκτός συνδυασμού ”Δήμος της καρδιάς μας”.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Ο σημερινός αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γρηγόρης Κουμπής είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουν ”τρέξει” πολλά πράγματα στον δήμο και μάλιστα με επιτυχία κατά κοινή ομολογία, με σημαντικότερη την δημιουργία και λειτουργία της λαϊκής αγοράς, που αγκάλιασαν οι πρεβεζάνοι.

Εκτός από αυτό όπως σε καλό δρόμο βρίσκεται το θέμα των νέων εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Το έργο εντάχθηκε από τον Ιανουάριο του 2021 και με χρηματοδότηση 438.000 ευρώ στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ” , ενώ τα σχετικά έγγραφα για τον διαγωνισμό στάλθηκαν στην οικονομική επιτροπή για την λήψη της τελικής απόφασης, προκειμένου να ανοίξει ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο.

Έτσι δικαιωματικά ο Γρηγόρης Κουμπής, έχοντας την πλήρη στήριξη του Νίκου Γεωργάκου, θα αναλάβει την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου, μίας και σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν σημαντικά ζητήματα.

Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

Την θέση του προέδρου κατέχει από την αρχή ο πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού ”Δήμος της καρδιάς μας”, Δημήτρης Καραμανίδης, ο οποίος παράλληλα έχει αναλάβει και άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως αυτά του αθλητισμού, μίας και ο ίδιος είναι και εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού.

Ο Δημήτρης Καραμανίδης στη μέχρι σήμερα πορεία του στο δημοτικό συμβούλιο, έχει στηρίξει πολλές φορές τις θέσεις της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Νίκου Γεωργάκου, ενώ έχει δεχθεί τα ”πυρά” της μεγαλύτερης μερίδας των παρατάξεων.

Ο ίδιος ως εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έκανε αυτοψίες σε όλους τους αθλητικούς χώρους του δήμου, διαπιστώνοντας ελλείψεις και έργα που πρέπει να γίνουν, παραδίδοντας στον δήμαρχο ένα φάκελο με όλα τα παραπάνω.

Λίγες ημέρες πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τις παραπάνω θέσεις, ο ίδιος δεν έχει μιλήσει με τον δήμαρχο, προκειμένου να λάβει απαντήσεις για το αν παραμείνει ή όχι στην θέση αυτή.

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες το τελευταίο διάστημα, που θέλουν η θέση αυτή να ”δίνεται” σε άλλον δημοτικό σύμβουλο της ίδιας παράταξης, με την Δημήτρη Καραμανίδη να μένει εκτός.

Αν αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα είναι ένα από τα μείον του Νίκου Γεωργάκου.

ΔΕΥΑ Πρέβεζας

Την θέση του προέδρου κατέχει από την αρχή ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ”Δημοτική Ανατροπή” Φώτης Ζέρβας.

Ο σημερινός πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, αποδείχθηκε ”το δέκα το καλό” για τον Νίκο Γεωργάκο, όπου εργατικότητα του απέδειξε ότι για να γίνει δουλειά σωστή χρειάζεται ζήλο, μεράκι και πολύ όρεξη.

Ο ίδιος τα έχει όλα αυτά και με το παραπάνω, αφού μέχρι σήμερα άλλαξε, το προφίλ της επιχείρησης στα μάτια του κόσμου, έγινε πιο κοινωνική, ενώ η ενημέρωση άμεση για κάθε τι που μας ενδιαφέρει.

Μάλιστα ο ίδιος ο Φώτης Ζέρβας είναι εκείνος όπου με αποφασιστικότητα, τόλμη και με την ομάδα της ΔΕΥΑ κατάφεραν και έφεραν τόσα χρήματα για έργα στην επιχείρηση όσα δεν είχαν γίνει 30 χρόνια από την ίδρυση της.

Από τη νέα χρονιά βέβαια ο απαιτήσεις αυξάνονται για τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ, αφού στο δίκτυο θα μπουν οι πρώην Δήμοι Λούρου και Ζαλόγγου, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη και περισσότερη δουλειά για όλους.

Τα προβλήματα ωστόσο εστιάζονται κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό, εκεί όπου η επιχείρηση προσπαθεί να στηριχθεί σε προσλήψεις μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ.

Παρόλα αυτά ο δρόμος θα είναι δύσκολος για όλους, ωστόσο η καλή ομάδα αν συνεχίζει έτσι, η επιτυχία θα είναι σίγουρη.

Όμως κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για αλλαγή του Φώτη Ζέρβα, με τον Δήμαρχο να αναλαμβάνει πρόεδρος της επιχείρησής, και τον σημερινό πρόεδρο να αναλαμβάνει ένα ρόλο, τύπου συμβούλου, μίας και κατέχει ήδη εμπειρία και γνώση.

Κάποιοι άλλοι λένε ότι υπάρχουν πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και νυν που έχουν περάσει από την θέση προέδρου της επιχείρησης και ήδη έχουν κάνει την πρόθεσή τους γνωστή στον δήμαρχο.

Αν ο Φώτης Ζέρβας φύγει από την θέση του προέδρου, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός που θα χάσει εκτός την επιχείρηση θα είναι και ο ίδιος ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος.

Η συνέχεια επί της οθόνης με το συμβούλιο να έχει ορισθεί για της 9 Ιανουαρίου 2022.

Προηγούμενο Άρθρο

Συλλήψεις διωκόμενων σε Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα

Επόμενο Άρθρο

Τροχαίο με 6 τραυματίες στα Γιάννενα – Χτύπησαν και μικρά παιδιά

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...