«Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Ημερομηνία:

Ξεκίνησε η εποχή της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, καθώς τη Δευτέρα (24/08) ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα μέσω της οποίας υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στη δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Μέσα σε μόλις 18 ώρες απορροφήθηκε περί το ένα εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 45 εκατομμύρια ευρώ, του προϋπολογισμού επιδότησης για το 2020. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, συγκέντρωσε το ηλεκτρικό ποδήλατο, καταλαμβάνοντας ποσοστό που αγγίζει το 80%.

Ακολούθησαν, στο ενδιαφέρον του κόσμου, τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα, ενώ καλή επίδοση παρουσίασαν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς επιδοτήθηκαν συνολικά 80, αριθμός που αντιστοιχεί σε ετήσιες πωλήσεις των τελευταίων ετών. Από τα 80 αυτοκίνητα που επιδοτήθηκαν, τα 50 αφορούν εταιρικά ΙΧ, τα 27 επιδοτήσεις ιδιωτών και 3 επαγγελματικά βαν.

Αναφορικά με τη γεωγραφική κατανομή, η ηλεκτροκίνηση -με τα μέχρι στιγμής στοιχεία- προκάλεσε το ενδιαφέρον στα μεγάλα αστικά κέντρα. Συγκεκριμένα οι επιδοτήσεις ηλεκτροκινούμενων οχημάτων επιμερίζονται ως εξής: Αττική: 39%, Θεσσαλονίκη: 12,5%, Ηράκλειο: 9% και Πάτρα: 4%.

Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ανέρχονται σε 938. Διευκρινίζεται πως έχουν ήδη γίνει 901 τηλεφωνικές κλήσεις στο Help Desk για ερωτήσεις ενδιαφερομένων και έχουν αποσταλεί 162 ηλεκτρονικά μηνύματα αλληλογραφίας. Δίκυκλα/Τρίκυκλα (L1ea-L7): 116 δηλαδή 12,37%

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε σχετικά: «Τα πρώτα στοιχεία ενδιαφέροντος των πολιτών για την ηλεκτροκίνηση είναι πολύ ενθαρρυντικά καθώς δείχνουν ότι -στην πράξη πλέον- εισάγεται στη χώρα μας ένας νέος τρόπος φιλικής προς το περιβάλλον μετακίνησης. Είναι εξαιρετικά θετικό ότι θα δούμε και στους ελληνικούς δρόμους πολλά ηλεκτροκίνητα ποδήλατα από νέους ανθρώπους, αλλά και σκούτερ και ηλεκτρικά οχήματα. Με το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται φαίνεται τελικά ότι η ηλεκτροκίνηση δεν είναι για λίγους, αλλά καθημερινά για ολοένα περισσότερους. Αυτό το πρόγραμμα είναι μόνον η αρχή. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επενδύει στην πράσινη ατζέντα που έχει χαράξει με σειρά πολλών δράσεων και με την ηλεκτροκίνηση θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να καθιερωθεί».

Πηγή: Pronews.gr

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ -Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών οικοδόμων – Κάθε μέρα σκοτώνεται η σακατεύεται κάποιος στη δουλειά

Σκληρό και αναπάντητο το ερώτημα: γιατί να πηγαίνεις για...

Σωματείο οικοδόμων – ”Φτάνει πια! Μας πνίγει η οργή για το αίμα που χύνεται κάθε μέρα στην οικοδομή!

Συνάδελφοι, Η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουμε έπειτα και...

Διπλή διάκριση με Γαλάζια Σημαία για τις Μαρίνες Κλεοπάτρα και Πρέβεζας – Σταθερά στην κορυφή της περιβαλλοντικής αριστείας

Μία ακόμη σημαντική επιβεβαίωση της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και...

Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας χάρισε δύο βραδιές γεμάτες μουσική, έμπνευση και συγκίνηση (Pics)

Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας χάρισε στο κοινό ένα ξεχωριστό...