Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 6:29

Κινητοποίηση της επιτροπής αγώνα επισιτισμού – τουρισμού – διανομέων νομού Πρέβεζας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού – Τουρισμού – Διανομέων Ν. Πρέβεζας το πρωί της Δευτέρας. Η κατάσταση στον κλάδο για εκατοντάδες εργαζόμενους είναι εκρηκτική καθώς τόσο οι συνέπειες της κρίσης όσο και οι συνέπειες της διαχείρισης της πανδημίας φορτώνονται στους ίδιους τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα είναι με μηδέν ευρώ καθώς δεν δικαιούνται το επίδομα ανεργίας αφού δεν συμπλήρωσαν τον αριθμό ενσήμων που απαιτεί κράτος και μεγαλοεργοδοσία. Έτσι κατέθεσαν τα αιτήματά τους στον ΟΑΕΔ και στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ξεκαθαρίζοντας πως επιβάλλεται εδώ και τώρα να καταβληθεί έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους του κλάδου χωρίς προϋποθέσεις.

Επίσης απαίτησαν:

Επίδομα ανεργίας για όλους τους εποχικά εργαζόμενους.

Διασφάλιση εισοδήματος μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν. Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων όσοι εργάστηκαν το 2019 ή το 2020 χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

Να παρθούν σε κάθε χώρο δουλειάς όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας για να μην νοσήσουν (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κ.λ.π.)

Καμιά αρνητική αλλαγή τους όρους και της συνθήκες δουλειάς, στα δικαιώματα, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Απαλλαγή των ανέργων από χρέη σε ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Μαζικά – δωρεάν τεστ στους χώρους δουλειάς.

Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου, των κέντρων υγείας με ιατρικό – νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Το επόμενο διάστημα η Επιτροπή Αγώνα θα συνεχίσει τη διεκδίκηση για τους εργαζόμενους του κλάδου, για όλα όσα έχουν ανάγκη.

Καλούν κάθε συνάδελφο, κάθε άνεργο του κλάδου να απευθυνθεί στην Επιτροπή Αγώνα στο εξής τηλέφωνο: 6945166905.

Προηγούμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στο ζήτημα του εμβολιασμού οι πολίτες του Νομού Πρέβεζας είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού

Επόμενο Άρθρο

Δήμος Πρέβεζας: Τοποθέτηση στηθαίου στο Άνω Κοτσανόπουλο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...