Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 17:16

Καταγγελίες Βασίλη Κώνστα: ”Από πρόεδρος…αντιδήμαρχος στον Δήμου Ζηρού”

Σε καταγγελία μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook προχώρησε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ζηρού Βασίλης Κώνστας και έχει να κάνει με την αναβάθμιση του ρόλου του πρώην προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζηρού, από πρόεδρο σε αντιδήμαρχο.
Ο κ. Κώνστας στην καταγγελία του κάνει λόγω για προεκλογικές συμφωνίες και παραταξιακές ισορροπίες μεταξύ του Δημάρχου Νίκου Καλαντζή και των συμβούλων του συνδυασμού του.
Δείτε τι αναφέρει ο κ. Κώνστας:
Ο λόγος, για την θέση Αντιδημάρχου που έδωσε ο Δήμαρχος Ζηρού στον μέχρι πρότινος πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου.
Μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Δήμαρχος με ποια κριτήρια αποφάσισε να τον ορίσει Αντιδήμαρχο;
Μήπως για να τον επιβραβεύσει για την θητεία του στην επιχείρηση ή μήπως για να κρατήσει τις παραταξιακές ισορροπίες και τις προεκλογικές συμφωνίες;
Να του θυμίσω ότι η θητεία του πρώην προέδρου της κοινωφελούς στιγματίστηκε από την απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και αντεργατική απόφασή του να μειώσει στο μισό τον μισθό δύο εργαζομένων των ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού.
Απόφαση που ελήφθη και ισχύει από τον Σεπτέμβριο του 2020 και μάλιστα τότε ο πρόεδρος για να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, τις είχε διαβεβαιώσει ψευδώς ότι η μείωση θα ισχύσει μόνο για 2 μήνες και ότι από τον Νοέμβριο θα επανέλθουν σε κανονικό ωράριο εργασίας.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου είχα αναλύσει ότι η εν λόγω απόφαση και παράνομη ήταν, δεδομένου ότι για 2 μήνες τα ΚΔΑΠ θα λειτουργούσαν χωρίς το προβλεπόμενο προσωπικό, και αδικαιολόγητη βάσει των τότε οικονομικών δεδομένων.
Στην πορεία τα οικονομικά έγιναν ακόμη καλύτερα καθ’ ότι για τον Δήμο Ζηρού εγκρίθηκε κρατική επιχορήγηση 98.000 € για λειτουργικά έξοδα των δύο ΚΔΑΠ αλλά παρόλα αυτά η αδικία δεν αποκαταστάθηκε ποτέ.
Η ευθύνη βέβαια δεν βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τον απερχόμενο πρόεδρο αλλά βαραίνει εξίσου, ίσως και περισσότερο, τον Δήμαρχο Ζηρού γιατί και ενήμερος ήταν για τις μειώσεις και έχει καλύψει όλο αυτό το διάστημα τον εκλεκτό του στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής του.
Για ποιον λόγο άραγε τον καλύπτει;
Δεν θέλω να υιοθετήσω τις φήμες που κυκλοφορούν περί σταδιακής αντικατάστασης κάποιων εργαζομένων των ΚΔΑΠ, από άλλες φίλα προσκείμενες προς την Δημοτική Αρχή, αλλά εδώ θα είμαστε και θα το παρακολουθούμε το θέμα, άλλωστε ο χρόνος θα δείξει αν οι φήμες είναι βάσιμες ή όχι.
Στη συνεδρίαση της 27ης Ιανουαρίου επανέφερα το θέμα και ο απερχόμενος πρόεδρος, αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να μου εξηγήσει μεταξύ των άλλων, για ποιον λόγο δεν μου έχει χορηγήσει ακόμη τα οικονομικά στοιχεία των ΚΔΑΠ που έχω ζητήσει εγγράφως από τον Σεπτέμβριο, φανερά εκνευρισμένος και με μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική και αντισυναδελφική συμπεριφορά προσπάθησε να με κατηγορήσει γιατί ερευνώ το θέμα παίρνοντας τηλέφωνα και μιλώντας με διάφορες πηγές.
Η απάντησή μου επ αυτού, ρητή και κατηγορηματική.
Για θέματα δημοσίου συμφέροντος και λειτουργίας του Δήμου Ζηρού, θα μιλάω με όποιον θέλω, θα τηλεφωνώ σε όποιον θέλω και θα αξιοποιώ όποια πηγή κρίνω απαραίτητη, προκειμένου να συγκεντρώνω στοιχεία για να αποδομώ τον αυταρχικό τρόπο διοίκησης τόσο του ιδίου όσο και της Δημοτικής Αρχής γενικότερα.
Η καινούργια διοίκηση της κοινωφελούς επιχείρησης ξεκινάει την θητεία της με βαριά κληρονομιά, αλλά οφείλει να επανεξετάσει το θέμα και να ακυρώσει άμεσα την κατάπτυστη απόφαση του πρώην προέδρου, ειδάλλως θα φέρει κι αυτή την ίδια ευθύνη γιατί θα συνεναίσει στην αποδοχή και στην διατήρηση μιας τεράστιας αδικίας.
Προηγούμενο Άρθρο

Αναλυτικός Οδηγός για ιδιοκτήτες και μισθωτές για τα μειωμένα ενοίκια, ποιοι δικαιούνται να μην πληρώσουν

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 2 Φεβρουαρίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...