Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 6:38

Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας: Σήμερα “Γάμος” γίνεται…

Με την “Μικρή Βενετία” την ποδαράτη παρέλασή του, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας το Σαββατόβραδο 9 Μαρτίου πρόσθεσε μία ακόμη όμορφη σελίδα, στην πολύχρωμη ιστορία του.

Σήμερα Κυριακή 10 Μαρτίου το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας ολοκληρώνει με έναν μοναδικά Αποκριάτικο, με έναν μοναδικά σατυρικό τρόπο, τις εκδηλώσεις του στις μικρές Απόκριες του 2024 , με τον “Αποκριάτικο Γάμο”.

Τα ζευγάρια, οι “νεόνυμφοι” και οι “νεόνυμφες” θα παρελάσουν με άρμα και μαζί τους… τρελός Καρναβαλιστής Παππάς, φυσικά δεν θα τους βαφτίσει, αλλά θα τους… παντρέψει.

Τα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν την πομπή του γάμου από τον Κόμβο του Φόρου στη μία το μεσημέρι, η αυτοκινητοπομπή θα τιμήσει με κόρνες, σερπαντίνες, κομφετί και φυσικά πολύ  ρύζι για να… στεριώσουν οι γάμοι για τα… όμοφυλα ζευγάρια ( που είναι και της… μοδός) του Κομιτάτου!

Η κατάληξη της αυτοκινητοπομπής θα έχει την πλατεία Ανδρούτσου, όπου με μουσικές, δωρεάν μπάρμπεκιου, δωρεάν τσίπουρο, κρασί, νερά και κόκα κόλες, θα στηθεί λαϊκή Αποκριάτικη γιορτή!

“Σήμερα γά, σήμερα γάμος γίνεται σ’ ωραίο περιβόλι, σ’ ωραίο περιβόλι. Σήμερα απο ,σήμερα αποχωρίζεται η μάνα από την κόρη, η μάνα από την κόρη. Γαμπρέ τη νύ, γαμπρέ τη νύφη ν’ αγαπάς Να μην την ε μαλώνεις, να μην την ε μαλώνεις. Σαν το βασί, σαν το βασιλικό στη γη να την ε καμαρώνεις, να την ε καμαρώνεις.”

Καλή διασκέδαση σε όλους και σε όλες! Καλή Αποκριά, Καλό Καρναβάλι!

Προηγούμενο Άρθρο

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Επιτυχίες και μετάλλια στο Βαλκανικό της Αττάλεια – 8η θέση για την αθλήτρια του ”ΕΥΖΗΝ” Αθηνά Ντάτσα και νέο ατομικό ρεκόρ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...