Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 15:55

Καλοκαίρι με 250 εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους μία στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

Έτσι η Πρέβεζα και πιο συγκεκριμένα γίνεται μία από τις πόλεις της Ελλάδας που θα φιλοξενήσουν μία τέτοια παράσταση.

Οι Μαρμαρωμένες Τρωάδες θα παρουσιαστούν στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης στις 22 Ιουλίου 2020 για μία μοναδική παράσταση.

Για την συγκεκριμένη κίνηση του Υπουργείου Πολιτισμού σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr,η εφορεία αρχαιοτήτων της Πρέβεζας δεν γνωρίζει το παραμικρό.

Με θεατρικό λόγο, μουσική, ποίηση, χορό, εκφάνσεις κάθε είδους της σύγχρονης τέχνης και καλλιτέχνες από ένα ευρύτατο φάσμα θα πλημμυρίσουν το καλοκαίρι οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας. Μετά την αναγκαστική πολιτιστική «σιωπή» που επέβαλε ο κορωνοϊός οι τέχνες επιστρέφουν στον βασικό τους ρόλο, την άμεση επαφή με το κοινό, μέσα από το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» το οποίο παρουσιάστηκε, πριν από λίγο μέσω τηλεδιάσκεψης, από την κ. Λίνα Μενδώνη και τους εκπροσώπους των φορέων που θα συνδράμουν την υλοποίησή του.

Συνολικά 55 παραγωγές, 251 παρουσιάσεις, 111 αρχαιολογικοί χώροι και 38 περιφερειακές ενότητες είναι οι αριθμοί που συνθέτουν το φιλόδοξο αυτό σχέδιο που θα πραγματοποιηθεί με την συνδρομή 11 κρατικών πολιτιστικών φορέων: Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Momus, Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Λύκειο Ελληνίδων και οργανισμός ΝΕΟΝ.

Θεατρικές και χορευτικές, παραστάσεις, συναυλίες μουσικής κάθε είδους, πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις, κινηματογραφικές προβολές αφιερώματα σε σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης, Νίκος Σκαλκώτας κ.α., εντυπωσιακές εικαστικές εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων τις οποίες το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν, πληρώνοντας μόνο το εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει μόνιμος θεσμός, θα απασχοληθούν συνολικά 750 καλλιτέχνες και 500 άτομα ως υποστηρικτικό προσωπικό. Όπως υπογράμμισε, μάλιστα, η κ. Μενδώνη, κατηύθυνε τους καλλιτεχνικούς διευθυντές προς την επιλογή εργαζόμενων από την ελεύθερη αγορά οι οποίοι και αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτήν την εποχή λόγω έλλειψης εργασίας.

«Οι στόχοι μας αφενός να προσφέρουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας αφετέρου να συνεργαστεί το ΥΠΠΟΑ με ανθρώπους που λόγω κορωνοϊού έχουν προβλήματα στην εργασιακή τους απασχόληση» εξήγησε η υπουργός προσθέτοντας πως υπάρχει η πρόθεση και η επιθυμία το πρόγραμμα αυτό να εξελιχθεί σε έναν μόνιμο θεσμό. Γι΄ αυτό και, όπως η ίδια ανακοίνωσε, από την 1η Οκτωβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου θα ανοίξει μία ειδική πλατφόρμα στην οποία θα μπορεί, όποιος καλλιτέχνης ή ομάδα επιθυμεί, να καταθέσει τις προτάσεις του οι οποίες, εν συνεχεία, θα αξιολογούνται από ειδική κριτική επιτροπή.

«Η πανδημία του κορωνοϊού αποκάλυψε μείζονα προβλήματα που χρόνιζαν. Ας το δούμε όλο αυτό ως μια πρόκληση για δημιουργία και ως μια αφετηρία διαλόγου για την επίλυση όσο το δυνατών περισσότερων από αυτά τα προβλήματα» κατέληξε η κ. Μενδώνη.

Προηγούμενο Άρθρο

ΟΑΕΔ: Τελευταία προθεσμία υποβολής ΙΒΑΝ για τα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

Επόμενο Άρθρο

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας προσλαμβάνει συμβούλους για το OPEN MALL

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...