Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 15:54

Κακοκαιρία Elias: «Σαρώνουν» και σήμερα οι καταιγίδες – Βροχοπτώσεις κατηγορίας 3 και στην Αθήνα

Η κακοκαιρία «Elias» συνεχίζει να σφυροκοπά περιοχές της χώρες, με ισχυρές καταιγίδες που προκαλούν μεγάλες πλημμύρες.

Σύμφωνα με το meteo.gr, και το πρωί της Πέμπτης πέφτουν πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Βόρεια Εύβοια, λόγω της κακοκαιρίας «Elias».

Αξιοσημείωτη είναι η καταγραφή του μετεωρολογικού σταθμού του δικτύου του meteo.gr/Eθνικού Αστεροσκοπείου στην Ιστιαία Ευβοίας όπου μέχρι τις 09:00 έχουν καταγραφεί 202 χιλιοστά και συνολικά από την Τετάρτη 27/09, 460 χιλιοστά.

Πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης καταγράφονται εκ νέου και στην πόλη του Βόλου, ωστόσο λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί οι τοπικοί μετεωρολογικοί σταθμοί δε μεταδίδουν δεδομένα στο δίκτυο.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/EAA, κατά τη διάρκειας της Πέμπτης 28/09 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί (με φθίνουσα ένταση) κυρίως στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά μέχρι αργά το βράδυ θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.

Βροχές κατηγορίας 3

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά έντονα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης την κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη αθροιστική βροχόπτωση (σε χιλιοστά) μέχρι και το πέρας της Πέμπτης 28/09 (24ωρο). Με βαθύτερες αποχρώσεις αποτυπώνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

Πηγή: Newsit.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Επιχειρησιακό σεμινάριο Κουρέων-Κομμωτών Ν. Πρέβεζας την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου

Επόμενο Άρθρο

Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τις εκλογές στην Πρέβεζα – (Διαβάστε τα ονόματα για θετική γνώμη)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...