Καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι την Παρασκευή ημέρα μνήμης από την τραγωδία των Τεμπών

Ημερομηνία:

spot_img

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας, στην έκτακτη συνεδρίαση του την 24.2.2025, αποφάσισε την καθολική αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους, την 28.2.2025, ημέρα μνήμης και συμπλήρωσης δύο (2) ετών από την τραγωδία των Τεμπών, και τάχθηκε υπέρ της απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής.

Η τραγωδία των Τεμπών έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί να αφήσει κανένα πολίτη αδιάφορο.

Η Ολομέλεια και Δικηγορικοί Σύλλογοι της Χώρας έχουν υποβάλλει δήλωση παράστασης για την υποστήριξη κατηγορίας με αίτημα την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της τραγωδίας και την  απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους της τέλεσης αυτής. 

Η Δικαιοσύνη οφείλει να πράξει το καθήκον της, ανεπηρέαστη από κάθε είδους, άμεσες ή έμμεσες, παρεμβάσεις στο έργο της, από όπου και αν προέρχονται, καταδεικνύοντας την ανεξαρτησία της έναντι κάθε είδους άλλης εξουσίας. Η κριτική στη λειτουργία της είναι θεμιτή και πρέπει να γίνεται σε μία δημοκρατική πολιτεία αρκεί να στηρίζεται σε στοιχεία και τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Η στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών και προσωπικές επιθέσεις πάσης φύσεως τυγχάνουν απόλυτα καταδικαστέες.           

Η τραγωδία των Τεμπών δεν πρέπει να ξεχαστεί. Το οφείλουμε στα θύματα, στις οικογένειές τους, αλλά και στις γενιές που έρχονται. Το οφείλουμε, ως συλλειτουργοί της, στην Δικαιοσύνη, βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

Για  το  Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΩΜΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ                             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΟΚΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σπύρος Κυριάκης: Ειδική ποσόστωση για τους μαθητές του Δήμου Πρέβεζας που συμμετείχαν φέτος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις!

Υπογράφηκε σήμερα από την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού...

Δήμος Ζηρού: Ένα κρίσιμο ερώτημα για την υγειονομική κάλυψη της περιοχής… άρθρο της Μαρίας Χήτα

Η πρόσβαση στο επείγον περιστατικό δεν μπορεί να εξαρτάται...

Ενημερωτική δράση στο ΚΑΠΗ Φαναρίου για την προστασία των ηλικιωμένων από περιστατικά εξαπάτησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, πραγματοποιήθηκε την...

Β.Α.Μότσαρτ: ”Έτσι κάνουν όλες” – Ζωντανά από την Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου  στις 8:00μμ Οι βραβευμένες ζωντανές μεταδόσεις της...