Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 20:09

Καθίζηση στη Νικόπολη: ”Χάθηκε” δρόμος 100 μέτρων – Προβλήματα στην ύδρευση (φωτογραφίες-video-live)

Πρωτόγνωρες στιγμές ζει ο Δήμος Πρέβεζας εδώ και δύο ημέρες, όπου οι ακραίες καιρικές συνθήκες και η έντονη βροχόπτωση δημιούργησαν εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κοινότητα της Νικόπολης.

Χάθηκε από προσώπου γης ένας δρόμος περίπου 100 μέτρων, λόγω καθίζησης του εδάφους που είχε ως αποτέλεσμα το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Πρέβεζας σήμερα να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, αφού τόσο τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Πρέβεζας όσο και του Συνδέσμου Ύδρευσης έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να δώσουν και πάλι νερό στα σπίτια της πόλης προσωρινά και χωρίς την ένταση πίεσης που προϋπήρχε.

Το τεράστιο πρόβλημα που ήρθε από το πουθενά λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, δημιούργησε ”πονοκέφαλο” στην δημοτική αρχή που πρέπει ΑΜΕΣΑ να βρει λύσεις, πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και τότε το πρόβλημα γίνει ακόμη πιο έντονο.

Από την πρώτη στιγμή της καταστροφής ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Ακρίβης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτης Ζέρβας βρέθηκαν στο σημείο της καθίζησης, χωρίς να πιστεύουν στα μάτια τους με τις εικόνες που αντίκρισαν.

Μετά την καταστροφή του οδοστρώματος, στον ΄΄αέρα” έμειναν οι τεράστιοι αγωγοί ύδρευσης που μεταφέρουν νερό από τις Πηγές του Αγ. Γεωργίου στην Πρέβεζα, ενώ κολώνες της ΔΕΗ μετακινήθηκαν τουλάχιστον 30 μέτρα από το αρχικό τους σημείο.

Οι αρχές δεν πίστευαν στα όσα αντίκριζαν και φυσικά στα όσα ακολούθησαν με την Πρέβεζα να μένει χωρίς νερό για τουλάχιστον 1,5 ημέρα, ενώ τα τηλέφωνα ιδιαίτερα του προέδρου της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτη Ζέρβα να έχουν πάρει στην κυριολεξία ”φωτιά”.

Μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή της Τετάρτη στο Ράδιο Πρέβεζα 93 και τον Γιάννη Βασιλειάδη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, είπε: ”μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή, τέτοιες εικόνες δεν έχουμε αντικρίσει ποτέ ξανά. Χρειάζεται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να γίνει το έργο αποκατάστασης”.

Ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος μιλώντας στην ίδια εκπομπή δήλωσε: ” μέλημά μας είναι ο Δήμος να μην μείνει χωρίς νερό. Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου να γίνουν τα έργα αποκατάστασης όσο γίνονται πιο σύντομα”.

Ο Δήμος Πρέβεζας έπειτα από αίτημά του στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, ζήτησε ο Δήμος να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κάτι όπου με υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας έγινε αποδεκτό.

Στο σημείο της καταστροφής βρέθηκε τόσο ο προϊστάμενος του ΙΓΜΕ Πρέβεζας Βαγγέλης Νικολάου, προκειμένου να δει την κατάσταση του εδάφους, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες.

Στη Νικόπολη επίσης βρέθηκαν και υπάλληλοι της Περιφέρειας, ενώ το Σάββατο σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr θα βρεθεί Γεωλόγος υπεύθυνος για τέτοιες περιπτώσεις.

Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ποσό που θα απαιτηθεί συνολικά για την αποκατάσταση της ζημιάς θα ξεπεράσει τα 500.000 ευρώ, με τον χρόνο αποπεράτωσης να είναι άγνωστος.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του onprevezanews.gr:

Η κάμερα του onprevezanews.gr έκανε και δύο LIve μεταδόσεις από το σημείο της καταστροφής το μεσημέρι της Πέμπτης, Δείτε το Live (1)

Στο δεύτερο Live μάλιστα ο κ. Θωμάς Πάσχος, μίλησε ζωντανά στην κάμερα του onprevezanews.gr λέγοντας: ”ζω από το 1960 στη Κοινότητα Νικόπολης πρώτη φορά βλέπω τέτοιες εικόνες. Είναι κάτι το συγκλονιστικό. Εύχομαι να γίνουν σύντομα τα έργα και να αποκατασταθεί η ζημιά”.

Δείτε το δεύτερο live και το τι είπε ο κ. Πάσχος

Φωτογραφίες – Video – Live: onprevezanews.gr – Γιάννης Βασιλειάδης

Προηγούμενο Άρθρο

Τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για θέματα της Ηπείρου ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με γυμνάσια, λύκεια και εμπόριο – Όλα τα σενάρια

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...