Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 0:13

Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών: Οι «αποχρώσεις» της μητρότητας

Μητρότητα, θαύμα, τρυφερότητα, αφοσίωση, αυτοθυσία, στοργή, προστασία, χαρά, υπομονή.. ελάχιστες από τις λέξεις που την χρωματίζουν.

Ο μητρικός ρόλος βιολογικά και κοινωνικά συνυφασμένος με το γυναικείο φύλο είναι πολυδιάστατος και απαιτητικός.

Οι ήδη επιβαρυμένες επαγγελματικά, κοινωνικά, οικονομικά και προσωπικά μητέρες, νιώθουν συχνά αβεβαιότητα και ανεπάρκεια ως προς το μητρικό τους ρόλο.

Στην τέχνη του να είσαι μάνα όμως δεν υπάρχουν συνταγές σίγουρης επιτυχίας. Οι γυναίκες όπως όλοι οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες και καλούνται να αντιμετωπίσουν πλήθος προβλημάτων στην καθημερινότητά τους. Ως εκ τούτου συχνά έχουν ανάγκη από στήριξη και καθοδήγηση.

Η αγάπη, η φροντίδα και η τρυφερότητα της μητέρας είναι το καλύτερο γιατρικό για τα παιδιά. Προκειμένου όμως να είναι σε θέση η μητέρα να τα προσφέρει απλόχερα, θα πρέπει να έχει ήδη μεριμνήσει για την αυτοφροντίδα και την ενδυνάμωσή της, ώστε να αισθάνεται υγιής, ασφαλής και δυνατή!

Στα πλαίσια της ψυχοκοινωνικής, νομικής και εργασιακής υποστήριξης των γυναικών (θύματα βίας, άνεργες, οικονομικά ασθενείς, μονογονείς κ.α.), δραστηριοποιείται το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δ. Πρέβεζας (Ιωνίας 6, τηλ. 26820/ 24444, 89667, 60155), παρέχοντας ενδυνάμωση και πολυεπίπεδη στήριξη σε όσες γυναίκες το έχουν ανάγκη.

Το Σ.Κ. Γυναικών Δ. Πρέβεζας, ενόψει του παγκόσμιου Εορτασμού της Μητρότητας στις 8 Μαΐου, με την απαράμιλλη και καταλυτική συνδρομή του Δημάρχου, κ. Ν. Γεωργάκου και του Αντιδημάρχου Παιδείας – Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, κ. Λ. Αργυρού, επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την πολιτισμική τους καλλιέργεια, ευαισθητοποίηση και υποστήριξη προς τις γυναίκες, αλλά και την πολύτιμη καλλιτεχνική συνδρομή του. Η κ. Μπάλλα, προέβη στην υλοποίηση έργου ζωγραφικής τέχνης στον προαύλιο χώρο της δομής.

Τα στελέχη του Σ.Κ. Πρέβεζας


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

9η Μαΐου – Ημέρα της Ευρώπης “Τα Πρόσωπα της Εργαζόμενης Γυναίκας στη σύγχρονη Ελλάδα: Μία Συνεχής Διεκδίκηση”

Επόμενο Άρθρο

Εκλογές ΠΑΣΟΚ-ΚΙΛΑΛ: 22 υποψήφιοι για τη Ν.Ε Πρέβεζας – Εκλέγονται οι 9 (Όλα τα ονόματα)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...